PODIJELI

Proslavi titule banjalučkog Borca prisustvovao je sinoć i predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

Zeljković je nakon utakmice govorio za emisiju Sport na RTRS-u, a tom prilikom je komentarisao osvajanje titule banjalučkog kluba, povratak navijača i potez Olimpika.

“Čestitam FK Borac na tituli, kao i svim navijačima i simpatizerima, te sportskim medijima koji su izvještavali tokom sezone i pratili Borac. Osjećanja su pomiješana. Borac je nešto gdje je sve krenulo, ja sam čovjek ovog grada, ovdje sam rođen i tu živim. S te strane, to je sve vrlo jasno i nemam šta tu kriti. Obavljam s druge strane i poziciju predsjednika NSBiH i mora se raditi profesionalno. Bilo je svakakvih pisanja u Federaciji BiH, ali to su samo spinovanja jer je Borac titulu osvojio na pošten način”, rekao je Zeljković za RTRS i dodao:

“Pokazao je Borac poslije zimske pauze da se dobro spremio i napravio nemoguće jer su svi vidjeli Sarajevo kao prvaka.”

Veliki broj navijača prisustvovao je jučer utakmici Borac – Tuzla City (2:0), iako je prvobitno bilo najavljeno da će ih najviše biti 3.000.

“Fudbal se igra zbog navijača i hvala gospodi Viškoviću i Dodiku koji su prepoznali da se može igrati pred navijačima. Nije bilo razloga za kontraodluku. Opet ta odluka nije dočekana dobro u FBiH, a opet ću staviti pod špekulacije sve što su govorili. Bilo je publike i u Širokom Brijegu, nadam se da će u novoj sezoni sve biti kako smo to navikli od ranije”, istakao je Zeljković.

Olimpik je krajem prošle sedmice odlučio da istupa iz Premijer lige BiH. Vukovi su bili nezadovoljni suđenjem nakon utakmice s Radnikom, a nakon toga je tim s Otoke i suspendovan od strane NSBiH zbog dugovanja.

“Olimpik je uradio stvar koju je uradio. Sigurno ta odluka nije dobra, prije svega za njih. Pravilnici su jasni, Olimpik ide u niži rang, a ove preostale utakmice će biti registrovane 3:0. Žao mi je što su tako odlučili. Bilo je spornih momenata kojim su bili nezadovoljni, ali bilo je i onih kad su oni neke stvari dobijali nezasluženo. Teško je voditi klub i biti realan, uvijek je to mač s dvije oštrice”, kazao je Zeljković.

Na kraju je istakao kako je najbitnije da je na koncu sve regularno, te da “moramo biti svjesni gdje živimo, jer se ovdje sve gleda na drugi način”.

“Nekad vam sudija pomogne, nekad ošteti, ali bitno je to da spada pod greške i da nije normalno. Dešava se to svugdje i u Evropi, na evropskim utakmicama, a mi jdenostavnomoramo biti svjesni gdje živimo. Ovdje se sve gleda na jedan drugi način i koristi se svaka prilika da se napravi neka pogrešna priča. Ne želim da se borim s tim, svako ima pravo misliti šta hoće. Bitno je da se radi ispravno i da je sve onako kako treba da bude – regularno”, zaključio je Zeljković

PODIJELI