Connect with us

Domaći fudbal

Vico Zeljković ispunjava najveće obećanje: Potpisani ugovori za rekonstrukciju terena!

Objavljeno prije

,

Foto: FK Borac Banja Luka

Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas su, nakon provedene tenderske procedure, potpisali Ugovor s najpovoljnijim izvođačem radova na Projektu “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH”.

To je Konzorcij ponuđača koji čine: Wickr Group a.s., Hellasod SA i Tarkett sports B.V., navode iz NFSBiH.

Ugovorom je obuhvaćena prva faza radova u 2022. godini, za pet stadiona i to: “Gradski stadion” Banja Luka, stadion “Tušanj” Tuzla, stadion “Asim Ferhatović Hase” Sarajevo, stadion “Rođeni” Mostar i “Gradski stadion” Mostar.

Danas su takođe potpisani i pojedinačni ugovori o zajedničkom učešću, odnosno sufinansiranju Projekta sa Borcem, Sarajevom i Zrinjskim.

U narednom periodu ugovore će potpisati Velež i Grad Tuzla sa svoja dva kluba, Slobodom i Tuzla Cityjem.

Praktično već tokom naredne sedmice mogu početi radovi na pjoedinim stadionima, koji će nakon završetka imati najsavremenije hibridne terene.

Tako je prvi čovjek NS BiH, Vico Zeljković, ispunio svoje najveće obećanje koje je dao, a to je da će tereni dobiti nove podloge.


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE