Connect with us

Domaći fudbal

Vico Zeljković odbio poziv da svjedoči pred CAS-om, Hasić na saslušanju u ponedjeljak

Objavljeno prije

,

FOTO: Kolaž/www.nfsbih.ba/www.faktor.ba

Bivši predsjednik Veleža Šemsudin Hasić u ponedjeljak će se pojaviti na saslušanju na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lozani, a kako saznaje Klix.ba Nogometni savez BIH je odbio mogućnost da se u svojstvu svjedoka pojavi i predsjednik NS BiH Vico Zeljković.

Drakonske kazne izrečene su FK Velež i Šemsudinu Hasiću poslije nereda na utakmici između mostarskog kluba i Borca u septembru prošle godine, a nakon koje je i glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut u blizini Jablanice od strane nepoznatih lica u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH je nakon pomenute utakmice donijela odluku kojom se FK Velež kažnjava oduzimanjem tri boda i finansijski sa 10.000 KM, a stadion Rođeni je suspendovan na šest utakmica.

Također, prvi čovjek kluba Šemsudin Hasić suspendovan je na dvije godine obavljanja dužnosti u nogometu, a meč je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Borac.

Nakon ove odluke, pravni tim Veleža uputio je žalbu Apelacionoj komisiji koja je kaznu djelimično ublažila i Rođenim smanjila novčanu kaznu na 6.000 KM, dok su suspenzija stadiona i oduzimanje bodova ostali na snazi, a sada već bivšem predsjedniku Hasiću suspenzija je smanjena sa 24 mjeseca na 18 mjeseci.

Nakon toga Velež je pokrenuo i proces na Sportskom arbitražnom sudu (CAS), a paraleno s tim, pravni tim je uputio dodatnu žalbu Disciplinskoj komisiji tvrdeći da je delegat Dragomir Đajić svojim izvještajem sa sporne utakmice i postupanjem jasno prekoračio ovlaštenja, odnosno da je predsjednik saveza Vico Zeljković medijskim istupima, postupao suprotno odredbama Kodeksa o ponašanju članova nogometne organizacije.

Na službenoj stranici CAS-a navedeno je kako će se saslušanja za slučajeve Hasić/NS BiH i Velež/NS BiH obaviti u ponedjeljak 9. maja, a kako saznaje Klix.ba zahtjevano je da se na sudu u svojstvu svjedoka pojavi lično Vico Zeljković kako bi svjedočio o okolnostima koje mu se stavljaju na teret.

Ipak, NS BiH i njihov zastupnik su obavijestili CAS da ne pristaju da prvi čovjek Saveza bude saslušan kao svjedok na bilo kakve okolnosti i kategorično odbijaju mogućnost njegovog svjedočenja.

Izvor: Klix

 


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE