PODIJELI

Vico Zeljković, budući predsjednik FSBiH, iznenadio je fudbalsku javnost u BiH i dijaspori kada je u pitanju izbor nasljednika Dušana Bajevića.

Javnost je godinama tražila zvučna imena, bivše asove, ali NSBiH nije imao sluha. Zeljković je u startu “kupio” bh.navijače najavom da će otvoriti vrata Saveza bivšim igračima. Koji mogu pomoći svojim znanjem i iskustvom.

Zeljković je predložio Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića da u ime NSBiH predlože potencijalne kandidate za selektora bh.reprezentacije.

Na pitanje šta misli o Mehi Kodri, Sergeju Barbarezu i Mladenu Krstajiću, Zeljković je u jednoj rečenici odgovorio.

“Šta mislim o Kodri, Krstajiću i Barbarezu? Svi su dobri na svoj način”- diplomatski je odgovorio novi predsjednik FSBiH.

Sportske.ba saznaju kako su Kodro i Barbarez u najužem izboru, a od domaćih trenera najbolje kotira Amar Osim, najtrofejniji bh.stručnjak. Za Osima je dobar dio članova fudbalske vlade, ali je javna tajna da je bio u “nemilosti” odlazećeg predsjednika Elvedina Begića.

Također u Savezu ima zagovornika da bi kao dobra rješenja bili Blaž Slišković i Husref Musemić. Baka je u dva navrata uspješno vodio “Zmajeve”, a Musemić je najuspješniji trener u povijesti FK Sarajeva.

S.S.

PODIJELI