PODIJELI

D. B.

Izvršni odbor NSBiH, odnosno predsjednik Vico Zeljković, imenovao je nove savjetnike u Savezu.

Jedno veliko nogometno ime ubuduće će imati status savjetnika. Radi se o nekadašnjem sjajnom napadaču Veleža. Jednom od najboljih krilnih igrača koje je imao klub iz Mostara.
Nakon Envera Marića, Blaža Sliškovića, Mehe Kodre, Dušana Bajevića, koji su bili selektori ili treneri u stručnom štabu, Mostarac Sejo Kajtaz novi je savjetnik Vice Zeljkovića. Kajtaz je proteklih osam godina, u mandatu Elvedina Begića, bio član Komiteta za posredovanje.

Osim Kajtaza imenovan je još jedan savjetnik iz reda hrvatskog naroda. Slaven Garić iz Viteza također će obnašati istu poziciju.

U proteklom mandatu Zvjezdan Misimović bio je savjetnik Izvršnog odbora. “Miske” je u kampanji za izbor Ivayla Peteva zadobio Vicino povjerenje, pa je time njegov autoritet i utjecaj osnažen. Inače, savjetnici se u BiH narodski zovu “uhljebi”.
Izvršni odbor NSBiH broji 15 članova, koji dolaze iz reda sva tri naroda. Manje više, svi oni imaju svoje najbliže članove porodice dobro raspoređe na važnim pozicijama, u raznim komitetima, na listama… Neki su se pobrinuli da svoje sinove postave u stručne štabove državnih selekcija. Sve po statutu. I po nacionalnom ključu.

Nemojte za imenovanja kriviti Vicu Zeljkovića. Sve su ovo provjereni kadrovi Dine Begića. Koji su mu otkazali poslušnost kada su shvatili da je njegovo prošlo. Sada su odani “izvršioci radova”. Naravno za svoje interese.

Bivši reprezentativci. Izuzev Marka Topića, šute. Struka šuti, Midhat Sarajčić je “suzdržan”. Sadašnji reprezentativci, najiskusniji i najzvučnija imena hvale selektora i atmosferu u i oko reprezentacije. A BiH već dvije godine ne zna za pobjedu.

Dok su u Vicinom Izvršnom odboru Azmir Husić i Muris Jabandžić nije sve izgubljeno. Ima nade za bh. nogomet.

PODIJELI