PODIJELI

Razgovarao: Sinan Sinanović

Malo je igrača na prečac osvojilo srca navijača BiH kao što je Mensur Mujdža. Premda korijene vuče iz Doboja, rođen je i odrastao u Zagrebu. Mogao je igrati za “Vatrene”, jer je u mlađim selekcijama igrao za Hrvatsku, u Modrićevoj generaciji, izabrao je “Zmajeve”.

Najviše nastupa za BiH zabilježio je kod Safeta Sušića. Igrao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Nažalost, zbog povrede prerano se povukao. Mujdžu smo “pronasli” u mirnom zagrebačkom kvartu u društvu prijatelja Amela Tahirovića i zajedničkim im “frendovima”.

U intervjuu za Sportske.ba Mujdža je govorio o reprezentaciji BiH, o mundijalu u Brazilu, o svojim nogometnim planovima. Otkrio nam je zasto nije mijenjao dres iz Brazila. Pričao je i o svom bratu Jasminu, koji je, također igrao za BiH.

“Muki”, kako su mu tepali saigrači, komentirao je igre Amera Gojaka i Izeta Hajrovića u Dinamu. Premda nikad nije punio naslovnice sportskih stranica, pa i doživljavao određene manje nepravde, Mujdža je o reprezentaciji, saigračima, selektorima pričao samo u superlativima. S posebnim osjećajem pričao je o bh.navijačima.

O svemu ovome pogledajte uskoro u intervjuu za Sportske.ba.

 

PODIJELI