PODIJELI

Srbijanska košarkašica Emeše Vida krenula je prije dva dana sa Islanda ka Srbiji, ali je po sletanju u Budimpeštu i dolasku na kopneni granični prijelaz saznala da ne može u Srbiju. Vida je za Direktno.rs opisala sa čime se suočavaju ljudi zarobljeni na mađarsko-srbijanskoj granici.

– Sa Islanda smo doputovale u Budimpeštu, a onda je preko Horgoša trebalo da uđemo u Srbiju i da odemo do Subotice. Drama traje od subote. Nas četvoro je trenutno ovdje. Došli smo do mađarske granice, na prelazu Reske ka Horgošu rečeno nam je da nas ne puštaju sa srpske strane. Zvale smo najprije mađarsku ambasadu, koja je kontaktirala granicu, njima je takođe rečeno da ne možemo u Srbiju. Tu smo koleginica i ja, a sa nama je i trudnica koja je došla iz Danske i koja ne može da uđe u Srbiju, iako je muž čeka sa druge strane granice – rekla je Emeše Vida za Direktno.rs.

Dodala je i da su imale problema i u srbijanskoj ambasadi u Budimpešti i da je zaposlena postupila krajnje nekorektno.

– Nakon saznanja da ne možemo da uđemo u Srbiju, otišli smo u srpsku ambasadu na Budimpeštu, tamo su se nekorektno ponijeli prema nama. Zaposlena je sa prvog sprata komunicirala sa nama da nam se ne približava. Rekla nam je da ne može da nam pomogne, da u Srbiju ne možemo i da se snađemo kako znamo – dodala je ona.

Nakon neprijatnosti u ambasadi, došle su ponovo na granični prijelaz i sada ne znaju šta će da se desi.

– Ne znamo koliko će trajati ova agonija. Hvatam srpski signal na telefonu, tu sam nadomak svoje zemlje, ali me moji policajci iz Srbije ne puštaju u domovinu – kroz plač je rekla Emeše Vida.

PODIJELI