PODIJELI

U Skupštini Kantona Sarajevo pokrenuta je inicijativa za održavanje tematske sjednice na kojoj bi se raspravljalo o stanju u Košarkaškom klubu Bosna i o mogućim načinima spašavanja kluba. Minisitar kulture i sporta KS Mirvad Kurić poručio je da će se učiniti sve kako bi se spasila Bosna. Preduvjet za održavanje tematske sjednice Skupštine KS je da se prethodno održi Skupština Bosne koja bi trebala ponuditi rješenja za spas slavnog kluba koji je pao na niske grane.

Međutim, nakon razgovora sa nekim od najodgovornijih članova upravljačkih struktura u KK Bosna i KK Royal, zbog međusobnih odnosa i stanja u kojem se nalazi KK Bosna, prilično je nejasno ko i kako će biti spašavan.

Prema riječima Zijaha Kadića, ukupan iznos duga KK Bosna je dat u revizorskom izvještaju iz 2014. godine. Prema nalazima iz tog izvještaja, oko 600.000 KM iznosi dug po sudskim presudama, a ostatak duga se kreće između četiri i pet miliona maraka. Međutim, kako je dodao, visinu trenutnog duga trebalo bi precizno utvrditi, jer je dio zastario.

PODIJELI