PODIJELI

Trener Los Angeles Lakersa Frank Vogel, nakon osvajanja naslova prvaka protiv Miami Heata pobjedom u seriji s 4:2, kazao je kako je LeBron James (četiri naslova prvaka) najveći košarkaš kojeg je svemir ikad vidio, iako je po mnogima Michael Jordan (ima šest NBA prstenova) najveći i najbolji košarkaš svih vremena.

– Kad sam preuzeo posao u Lakersima, nismo imali Anthonyja Davisa, nismo praktički imali čitavu ekipu. Imali smo drugačiju ekipu, ali ja sam u biti čitavo vrijeme vjerovao u Jamesa. On je najbolji košarkaš kojeg je košarkaški svemir ikad vidio i ako mislite da to znate, e ne znate. Jer, svakog dana ga treniram i vidim kako se prilagođava svima, kako razmišlja, način na koji vodi ovu ekipu. Nezaboravno iskustvo mi je bilo trenirati ga. Okupio je ekipu i predvodio ju do obećane zemlje. Bio je nevjerovatan kroz čitavu sezonu, kazao je Frank Vogel, a prenio Net.hr.

Podsjetimo, Los Angeles Lakersi su u noći s nedjelje na ponedjeljak po našem vremenu pod balonom u Orlandu, u šestoj utakmici finala, pobijedili Miami Heat sa 106:93 i tako osvojili svoj ukupno 17. naslov prvaka u historiji, a LeBron James je po četvrti put u karijeri ponio MVP nagradu za najkorisnijeg igrača finala, tako postavši jedini igrač u historiji koji je ovu prestižnu nagradu osvajao četiri puta.

PODIJELI