PODIJELI

Žrijebom u Beču odlučeno da će hrvatska rukometna reprezentacija na Evropskom prvenstvu igrati u grupi A u Grazu s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom.

EP će biti održano  od 9. do 26. januara naredne godine  u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, a prvi put će učestvovati  24 reprezentacije koje su podijeljene u šest grupa sa po četiri ekipe, od kojih će po dvije prvoplasirane nastaviti takmičenje u drugom krugu, gdje će se formirati dvije grupe sa po šest ekipa.

“Skupina je jako atraktivna. Na prvi pogled izgleda lagano, ali vjerujte mi to nije tako. Upoznali smo Srbiju jako dobro u ovim kvalifikacijama, a Crna Gora je uspjela dobiti Dansku. Prema tome, i njih treba uzeti maksimalno ozbiljno. Bjelorusija raste iz godine u godinu, ima puno mladih igrača i sigurno je da će biti vrlo ozbiljan suparnik. Što se tiče drugog kruga važno je da smo izbjegli skandinavske ekipe i Francusku, barem do polufinala”, kazao je Igor Vori, direktor reprezentacije.

Izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar kazao je kako poštuju svakog protivnika.

“Svi koji dođu na Euro sigurno je da će dati sve od sebe. Crnu Goru i Srbiju jako dobro znamo, sa Crnom Gorom smo igrali kvalifikacije za SP u Njemačkoj i Danskoj, a Srbiju smo imali u ovim kvalifikacijama. S Bjelorusijom smo, pak, igrali na Euru u Hrvatskoj. Nećemo ništa obećavati, ali jasno je da težimo vrhu. Želio bih poručiti našim navijačima da što prije krenu u kupovinu karata tako da imamo pravu podršku, jer oni su nam izuzetno važni”, kazao je u petak izbornik Červar, piše index.