PODIJELI

Povratnici u prvoligaško društvo fudbaleri Posušja, bivši članovi elite bh. fudbala u okviru 1. kola će u nedjelju 9. avgusta gostovati u Tešnju gdje ih očekuje domaći TOŠK.

Ovo će Posušacima biti prvog gostovanje na Gradskom stadionu Luke u Tešnju, ova dva rivala nikada do sada nisu odigrala službenu utakmicu. Plavi iz Tešnja su jedna od najuspješnijih ekipa na domaćem travnjaku, više od dvije godine nisu poraženi kod kuće. Posljednji poraz su doživjeli 12. novembra 2017. godine u okviru 15. kola od visočke Bosne, 0:2.

Pred utakmicu sa TOŠK -om u Tešnju pojačanje Posušje, 25 – godišnji sjajni veznjak Mrin Vranjić koji je prošao Omladinsku školu Zrinjskog nam je rekao: ” Bit će to veoma teška utakmica, TOŠK je sigurni kvalitetna ekipa, standarni su na prvoligaškoj bh. sceni, prošlu sezonu su završili na drugom mjestu, odmah ispod Olimpika. Ko zna šta bi se desilo da koronavirus nije odigrala svoju ulogu.

Podatak da nisu poraženi kod kuće sve govori, sigurno ne putujemo na Luke sa bijelom zastavom, idemo se nadigravati, ako svako od nas od sebe dadne svoj maksimum mislim da možemo doći do pozitivnog rezultata u Tešnju “, rekao veliko pojačanje Posušaka, Marin Vranjić .

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI