Connect with us

Domaći fudbal

Vukanović tvrdi da je Leotar prevarom postao premijerligaš

Objavljeno prije

,

Zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović tvrdi kako je Leotar na nepošten način postao premijerligaš.

Leotar se nakon sedam godina vratio u najviši rang bh. fudbala zauzevši mjesto Krupe koja je istupila iz lige, a prema riječima Vukanovića, iza svega toga stoji – prevara.

O tome je govorio Vukanović na svom YouTube kanalu dok je javnost upoznavao sa malverzacijama u režiji SNSD-a.

“Imao sam saznanja da Luka Petrović želi koristiti svoj politički položaj da Fudbalski klub Leotar politički, a ne kroz takmičenje uvede u Premijer ligu iz razloga što je on u Trebinju poznat kao grobar fudbalskog kluba, ali i sporta jer je on kao predsjednik uništio Leotar. Napravio je milionski dug, a klub je zbog blokiranih računa izbačen u najniži rang. Petrović je također nezakonito stavio stadion pod hipoteku”, rekao je Vukanović, a potom pojasnio kako je Leotar ove sezone postao ponovo premijerligaš.

“On je želio ‘pilatovski’ oprati ruke i da kaže – ponovo smo vratili Leotar u Premijer ligu. Postigao je neku vrstu političkog dogovora sa porodicom Ilić (čelnim ljudima Krupe, op. a.) čiji je jedan član predsjednik Skupštine Grada Banja Luka. To su istaknuti funkcioneri SNSD-a koji imaju firmu ‘Eko Euro Tim’ koja dobija unosne poslove od javnih ustanova i institucija. Međutim, kako su izgubili vlast u Banjoj Luci, očito da više nisu imali takvih mogućnosti kao nekada, pa su odlučili nekom prepustiti takmičenje u Premijer ligi, a da zauzvrat dobiju neke ustupke. U tom dogovoru iza kulisa sa generalnim sekretarom SNSD-a Lukom Petrovićem su se dogovorili da oni prepuste Krupino mjesto Leotaru u Premijer ligi”, navodi Vukanović.

Vukanović je podsjetio da je Leotar imao velikih finansijskih problema, kao i blokirane račine, ali da su mimo zakona došli do novca i zaigrali u premijerligaškom društvu.


Domaći fudbal

Žestoka reakcije Zvijezde na objavu Sindikata profesionalnih fudbalera

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Zvijezda Gradačac

Dva kluba iz naše zemlje su od strane FIFA-e dobili zabranu za registraciju novih fudbalera.

U pitanju su Zvijezda iz Gradačca i Mladost Doboj Kakanj, a vijest je prvi objavio Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH navodeći da pomenuti klubovi nisu ispoštovali obaveze prema igračima Nemanji Đekiću te Predragu Vladiću.

U međuvremenu stigao je i odgovor sa Banja Ilidže. U Gradačcu su iznenađeni ovom odlukom.

– NK Zvijezda Gradačac nije zaprimila niti jedan dopis u bilo kojoj formi od strane fudbalskih organizacija i asocijacija u državi i izvan nje, a koji ima sadržaj o kojem je danas izvještavana javnost kao što je navedemo u uvodu ovog saopštenja.

– Na adresu kluba nisu pristigla nikakva potraživanja od strane institucija ili pravnih lica na ime fudbalera Nemanje Đekića.

– NK Zvijezda Gradačac najoštrije osuđuje ovakav način komunikacije i plasiranja dezinformacija koja štete ugledu našeg kluba”, stoji, između ostalog, u saopštenju Uprave NK Zvijezda.

Zvijezda je inače prvi dio sezone u 1. ligi FBiH okončala na 11. poziciji.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Petar Bosančić je novi fudbaler Širokog Brijega

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Široki Brijeg

Dvadesetpetogodišnji Splićanin Petar Bosančić pojačat će odbranu NK Široki Brijeg do kraja sezone.

“Izuzetno mi je drago što sam postao dio NK Široki Brijeg. U sve dobro i pozitivno što sam čuo o klubu i uslovima rada odmah sam se uvjerio po samome dolasku. Željno iščekujem početak prvenstva i prvu utakmicu na Pecari. Nadam se kako ćemo na proljeće napraviti još veći iskorak i ostvariti naše ciljeve”, izjavio je Bosančić nakon potpisa na Pecari.

Bosančić na Pecaru stiže nakon polusezone u ukrajinskom FC Mariupol.

Bosančić je prošao Hajdukovu školu fudbala gdje je došao iz Solina. Za seniorski tim Hajduka je upisao sedam nastupa.

Najuspješniji period svoje karijere je imao u NK Istra 1961.

U Hrvatskoj je nastupao još za NK Dugopolje i NK Sesvete.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

NK Mramor najavio ljepše dane

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Mramor

Kao što smo već pisali NK Mramor nastupa u Prvoj kantonalnoj ligi Tuzlanskog kantona. Trenutno su na pretposljednjoj – petnaestoj – poziciji na tabeli. Preko Facebook stranice su naveli pozitivne promjene koje su se desile u klubu prethodnih dana, kao i one koje će uslijediti u narednom periodu. Njihovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani simpatizeri NK Mramora,

želimo s Vama da podijelimo lijepe vijesti. Naime, u našem klubu se trenutno dešavaju jako pozitivne promjene. Imenovan je novi stručni štab, mnogi novi-stari članovi su odlučili da se vrate i pruže podršku voljenom klubu, pojačanje stiže sa više strana. Promjene su počele, a Vi kao ni mi nećemo dozvoliti da se naš klub ugasi i da propadne sav trud, ljubav i ulaganje svih ljudi kojima je stalo do NK Mramora. Naš stadion nije tek tako dobio titulu jednog od najljepših u BiH, ne dozvolimo da i ta ljepota nestane tek tako.

U nedjelju se vidimo na prozivci igrača, a uskoro krećemo u novu sezonu i nadamo se da ćete u što većem broju pružiti Vašu podršku na tribinama. Do tada, ostanite zdravo i vidimo se.”

Inače, NK Mramor ima zaista lijep i uređen stadion:

Foto: NK Mramor


Nastavi čitati

NAJČITANIJE