PODIJELI

Fudbaleri Zrinjskog sa uvjerljivih 6:0 savladali su Akdamiju Pandev u dvomeču te se plasirali u drugo pretkolo Evropske lige. Baš kao i u Makedoniji, Zrinjski je večeras ponovo slavio rezultatom 3:0 te na taj način prošao dalje.

“Čestitam svojim momcima na dobroj igri i dobrom rezultatu. Nije mala stvar ostvariti dvije ovakve pobjede. I dalje smatram da Akademija Pandev nije loša ekipa. Što se tiče same utakmice nismo bili pravi jer nismo imali mirnoću. U drugom poluvremenu smo bili kompaktni i učinkoviti. Prošli smo dalje, neke igrače smo odmorili”, izjavio je nakon utakmice Hari Vukas, trener Zrinjskog, koji se potom osvrnuo i na ligaški duel sa Sarajevom.

“Čeka nas izuzetno važna utakmica sa Sarajevom. Jako je dobra ekipa, gledali smo ih protiv Celtica. Sada imamo dva dana za pripremu tu utakmice. Trebamo se dobro spremiti, igraju dvije kvalitetne ekipe”, smatra Vukas.

Osvrnuo se i na narednu prepreku za Zrinjski u Evropi – ekipu Utrechta.

“Utrecht nije prosječna nizozemska ekipa. Nije PSV, Feynord, Ajax, ali nije ni daleko od toga. Kvalitetni su, bit će nam to veliki zalogaj. Ja kao trener uvijek ću to gurati da treba raditi, pripremati, analizirati i ući u fajt u tim utakmicama”, dodao je Vukas.

Trener Akademije Pandev Jugoslav Trencovski nije očekivao da će njegov tim ovako loše proći u dvomeču.

“Zrinjski je bio bolji u ove dvije utakmice, igrali su taktički mudro, iskusno… Očekivao sam više od svoje ekipe. U drugoj utakmici radili smo neke dobre stvari, imali smo par mladih igrača koji su igrali ovu utakmicu. U jednom momentu smo igrali dopadljivo za oko, ali je Zrinjski iskusniji. Govedarica je napravio razliku. Čestitam im i želim im sve najbolje”, kazao je Trencovski, a potom dodao:

“U ove dvije utakmice nismo bili toliko loši. U ovoj utakmici smo igrali malo bolje, ali iskreno nisam očekivao takav rezultat sa ukupnih 6:0. Ovo je mlad tim, nastavit ćemo da radimo u ovom tempu. Tražit ću da igramo otvoreno, nadam se da ćemo i iduće godine izboriti neko evropsko takmičenje kao malo iskusniji”.

PODIJELI