PODIJELI

Zrinjski je remizirao na gostovanju kod Utrechta i povećao svoje izglede da se domogne trećeg pretkola Evropske lige. Plemići su uz raspoloženog Brkića na golu i dozu sreće izvojevali 1:1, a nakon utakmice razloga za zadovoljstvo imao je i trener Hari Vukas.

– Čestitam mojim momcima na današnjoj utakmici. Čestitam svim sudionicima utakmice po ovim nenormalnim uvjetima. Imamo jako,jako dobar rezultat, postigli smo što smo htjeli i sa te strane smo izuzetno zadovoljni. Imali smo prvo poluvrijeme gdje smo bili dobri, kompakatni u odbrani, u par situaciji opasni prema naprijed i tu smo uspjeli postići pogodak koji nam je dao sigurnost. Bilo je situacija gdje smo ušli u nepotrebne greške, gdje je ekipa Utrechta to prepoznala, ali nije uspjela iskoristiti, rekao je.

Zrinjski je jedini gol danas primio u drugom dijelu meča.

– U drugom poluvremenu dogovor je bio isti, ali smo potrošili puno snage i energije, pa je došlo i do nepredviđenih izmjena. Bili smo prisiljeni da se povučemo. Velike čestitke mojim momcima, ali ni u snu ne mislimo da će biti lagana, biće teška, ali igramo pred svojim Ultrasima, koji su i danas bodrili naše momke, ja im se zahvaljujem i nadam se da ćemo uz pomoć Ultrasa ostvariti prolazak u naredno kolo, rekao je Hari Vukas.

PODIJELI