PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan Pločo

Dok je nosio dresu Krupe Aleksandar Vukotić bio je jedan od najboljih defanzivaca BHT Premijer lige BiH. Kao kapiten ove ekipe vodio ih je do finala Kupa BiH, a zajedno sa Radosavom Aleksićem činio je jedan od najboljih stoperskih parova u našoj ligi.

Ovoga ljeta uslijedio je odlazak u Belgiju u ekipu Waasland-Beveren. Vukotić se i u izuzetno jakoj belgijskoj ligi pokazao kao pojačanje, a kruna za odličn partije i veliki trud i rad stigla je prije nekoliko dana.

Aleksandar Vukotić je, od strane navijača, proglašen za najbolje fudbalera Waasland-Beverena u sezoni. Oni koji su uvijek tu za klub, koji su najiskreniji, prepoznali su kvalitet, zalaganje i borbu ovog defanzivca i dodijelili mu vrijedno priznanje.

U razgovoru za Sportske.ba Vukotić nije krio oduševljenje ovom nagradom, posebno jer ona dolazi od strane navijača.

– Ova nagrada mi mnogo znači obzirom da mi je prva sezona u Belgiji. Veliko hvala navijačima kluba. Zaista sam presretan zbog ove nagrade – kaže Vukotić i dodaje kako je zadovoljan igrama u ovoj sezoni:

– Zadovoljan sam i igrama obzirom da sam odigrao 38 od 40 mogućih utakmica, a zadovoljan sam i učinkom ukepie, jer smo ostali u ligi, što nam je bio i jedini cilj – istakao je Vukotić.

Na pitanje da li razmišlja o narednoj sezoni, Vukotić kaže da će prvo dobro odmoriti i da mjesec neće razmišljati o fudbalu.

– Najbitnije mi je da dobro odmorim naredni mjesec, a za budućnost ćemo vidjeti. Narednih mjesec ću najmanje razmišljati o fudbalu – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Aleksandar Vukotić.

PODIJELI