PODIJELI

Stajat ću iznad tebe nakon pobjede. Jesi li ikad čuo za Davida i Golijata, znaš šta se dogodi u toj priči? Dogodit će se opet, govorio je Deontay Wilder (34) u lice Tysonu Furyju (31) koji mu nije ostao dužan na posljednjoj konferenciji za novinare prije meča koji će se održati sa subote na nedjelju, 22. na 23. marta oko 3 sata ujutro po našem vremenu.

– Ali ti ne vjeruješ u Davida i Golijata, beskorisni stvore! Trenirao sam kao lud, ne možeš me baciti na pod. Prestani me gurati – tek je izustio Fury, a Wilder ga je odgurnuo s obje ruke. ‘Gypsy King’ ponovno mu se približio te uzvratio istom mjerom, a onda su se u sve umiješali zaštitari koji su stali između dva boksera.

Tad su mogli samo nastaviti ‘rat riječima’. A Deontay Wilder imao je tu nesreću što mu je s druge strane, uz Conora McGregora (31) stajao ponajbolji svjetski ‘trash talker’ u svijetu sporta. Moglo bi se reći, Wilder je dobio porciju izvan ringa, a priliku za uzvrat imat će s navučenim rukavicama.

– Pa nisi me mogao pobijediti zadnji puta, a govoriš da ćeš sad slaviti? Tri godine nisam boksao čovječe, ljudi ti se smiju. Morali su me opljačkati da ti daju barem remi. Pa i ovaj put ti si samo izazivač, ja sam dominantniji teškaš. Kome zvoni j*beni telefon? Ma to je znak za tebe. Tad sam pao i ustao, ovaj put ti to neće uspjeti – vikao je Irac kojeg je nasmijala zvonjava iz publike.

Prema viđenom na posljednjem sučeljavanju, bokseri su spremni za uzvrat. Kladionice malu prednost daju ‘bronzanom bombarderu’ na kojeg je koeficijent u prosjeku 1,80, na pobjedu Furyja koeficijent je 2,00, a na izjednačen rezultat koeficijent je 20. Podsjetimo, u prvom je meču prije godinu i tri mjeseca Tyson Fury dva put bio u nokdaunu, ali sudije su odlučili kako meč završava bez pobjednika.

Uputili su tada bokseri lijepih riječi jedan prema drugom, ali sad su se opet vratili na staro. Sve je to bokserski folklor i ono što čini sam okršaj zanimljivijim, a ono pravo dogodit će se u noći sa subote na nedjelju, oko 3 sata ujutro po hrvatskom vremenu, kad spomenuti dvojac ukrsti rukavice u Grand Garden Areni u Las Vegasu.

PODIJELI