PODIJELI

Dankinja Caroline Wozniacki svoju je dobru formu u drugoj polovici sezone krunisala osvajanjem prvog trofeja u 2016. godini. Do njega je stigla na WTA turniru u Tokiju (nagradni fond 885.500 dolara), gdje je u finalu nadigrala domaću teniserku Naomi Osaku sa 7-5, 6-3.

Mlada, 18-godišnja japanska igračica po prvi se put našla u finalu i bolje je otvorila meč te breakom povela 4-3. Tada je Wozniacki zatražila ljekarsku pomoć i od sljedećih 11 gemova osvojila deset za prednost od jednog seta i vodstvo 5-0 u drugom. Osaka je uspjela spojiti tri gema, a Wozniacki je do trijumfa stigla kad je po drugi put servirala za pobjedu.

Wozniacki je tako osvojila svoj 24. naslov u karijeri, a prvi u ovoj godini. Bivši svjetski ‘broj 1’ tako je nastavila niz osvajanja barem jednog trofeja na WTA turnirima svake sezone, koji je započela 2008. godine. Za Wozniacki je ovo bilo treće finale na Toray Pan Pacific Openu, te drugi trijumf.
Naomi Osaka, koja živi u SAD-u, a rođena je u Japanu od oca Haićanina i majke Japanke.

Do prvog je finala stigla u svom najdražem gradu, ali će na prvi naslov još morati pričekati. Čekanje će vjerojatno biti kratkog vijeka s obzirom na njezin napredak koji je vidljiv i po usponu na WTA listi, na kojoj je u odnosu na kraj 2015. godine napredovala za više od 150 mjesta i u ponedjeljak će se prvi put u karijeri naći u Top 50.

WTA Tokio – finale:

Caroline Wozniacki (Dan) – Naomi Osaka (Jap) 7-5, 6-3

(Hina)

PODIJELI