PODIJELI

Piše: R.Mamela /sportske.ba

U nejdelju se u Tešnju igra jedan od derbija 21. kola Prve lige FBiH a u kome će domaći TOŠK koji je drugoplasirani na tablici ugostiti veoma jaku ekipu NK Zvijezda iz Gradačca.

Biće ovo izuzetno važan meč za oba rivala i sigurno da će kod oba tima biti prisutna želja za pobjedom i povečanje svog bodovnog konta. U domaćem klubu svi su svjesni da im u goste dolazi izuzetno jak tim čiji dres nosi dosta kvalitetnih igrača kao što su: Vidović, Berbić, Rastoka, Čulum, Antić, Mehić… i koji će sve poduzeti da ostvari povoljan rezultat u Tešnju i ostane u trci za šampionski naslov. Ali u domaćem taboru, poslije neočekivanog poraza u prošlom kolu u Bihaću od Jedinstva (0:1 op.aut.) raspoloženje nije poljuljano, na visokom nivou je i svi jedva čekaju nedelju i početak meča.

Kompletna ekipa cijelu sedmicu marljivo je trenirala i izvršavali sve zamisli šefa stručnog štaba Dženana Zaimovića i njegovih saradnika,i nema sumnje da će svi oni koji budu u rosteru TOŠK-a (Imamović, Delić, Šehić, Vulić, Škrijelj, Dacić, Mujagić, Klarić…) u ovom izuzetnom i bitnom meču za oba rivala, pružiti svoj maksimum znanja i borbenosti.

O očekivanjima u ovom derbiju više nam je rekao šef domačih Dženan Zaimović koji, između ostalog, kaže:

-U našem timu svi smo svjesni kakav nam jak protivnik dolazi u goste. Svi znamo koliko je čvrsta, homogena i kvalitetna ekipa Zvijezde, a što dokazuje i njihov plasman na tabeli i njihove dobre igre u nastavku prvenstva. Sigurno da je to, po meni, trenutno najbolja ekipa u ligi, tim koji može svakog rivala pobijediti, bez obzira gdje se igra susret. Njihova igra je veoma kvalitetna, sjajno su pokriveni na svim pozicijama i sigurno nas čeka izuzetno napetih, krajnje neizvjesnih i dramatčnih 90 minuta. No, bez obzira na sve to, uz dužno poštovanje i respekt gostima, naša ekipa je spremna da u pravoj prvenstvenoj utakmici pruži i više od trenutnog maksimuma umijeća, htijenja, borbenosti, želje za pobjedom, požrtvovanja.. jer samo takvim pristupom svakog igrača možemo slaviti veoma važnu pobjedu i ostati u trci za naslov prvaka. Sigurno da će ovo biti meč za „dušu i sjećanje“, meč o kome će se pričati danima i ogromna je šteta što neće biti gledalaca da uživaju u igri obje ekipe”.

PODIJELI