PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan PLOČO

Samo dvije minute bile su dovoljne Dženanu Zajmoviću da oduševi fudbalsku javnost u Rumuniji..

Nekadašnji fudbaler Željezničara debitovao je za svoj novi klub CSM Politehnica Iasi. Iako je njegov tim poražen sa 1:4 na domaćem terenu, svi su pričali o golu našeg fudbalera u drugoj minuti kada je majstorski zatresao mrežu protivnika.

Na početku razgovora za Sportske.ba Zajmović kaže da su čestitke stizale sa svih strana, ne samo za pogodak nego i njegovu igru u ovom meču.

– Čestitke stižu sa svih strana kako za gol tako i za igru. Ovdje u Rumuniji su mi mnogi čestitali, zovu sa svih strana, kažu da odavno nisu vidjeli ljepši gol – kaže nam Zajmović.

Zajmović je nedavno Premijer ligu BiH zamijenio Rumunijom. Kaže da je rano govoriti o nekim velikim dojmovima, ali je primjetno da se radi bolje nego u Bosni i Hercegovini.

– Tek sam stigao u Rumuniju tako da ne mogu pričati nešto pretjerano o velikoj razlici. Ono što tvrdim jeste da su treninzi na visokom nivou i siguran sam da uz ovakav rad rezultat mora doći – raportira iz Rumunije za Sportske.ba Zajmović.

Tokom ljeta bilo je poziva brojnih klubova, spominjala su se i neka velika evropska imena, a popularni Dženo je završio u Rumuniji.

– Bilo je zaista dosta klubova koji su zvali, raspitivali se, nudili ugovor. Izabrao sam klub koji je bio najuporniji u namjeri da me dovede. Da su zaista željeli da me dovedu pokazuju i činjenica da sam se našao u startnih jedanaest nakon samo nekoliko treninga sa ekipom – dodaje ovaj napadač.

Zajmović je tri godine nosio dres Željezničara, a mnogi smatraju da nikada nije dobio pravu priliku.

– Proveo sam tri godine u Želji, bilo je lijepih i manje lijepih momenata. Remi sa Zrinjskim u Mostaru (3:3 op.a) nikada neću zaboraviti i prežaliti što nisam dobio šansu na svojoj pravoj poziciji – ističe bivši igrač Plavih.

Fudbaler koji je svojim potezima često znao oduševiti publiku svojim potezima duele sa Sarajevom posebno pamti. Ne isključuje da se jednog dana vrati na Grbavicu.

– Protiv Sarajeva sam uvijek igrao svoj najbolji fudbal tako da ću uvijek pamtiti te utakmice. Da li ću se vratiti na Grbavicu? Nikada se ne zna. U fudbalu je sve moguće, a sada, mi je fokus na novom klubu i nadam se da će me zdravlje poslužiti – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Dženan Zajmović koji je igrao za juniore Željezničara, a zatim je igrao za Lokomotivu i Sesvete u Hrvatskoj, te Travnik i Željezničar u Bosni i Hercegovini.

PODIJELI