PODIJELI

Pandemija koronavirusa zaustavila je odbojkaške lige u BiH, a OFSBiH, odlučio je da definitivno prekine lige i proglasio prvake.

Tako će u konkurenciji djevojaka u borbu za PLBiH rpvaci Super lige FBiH jug i sjever, ekipe ŽOK Igman Natura Ilidža i ŽOK Bosna Kalesija.

Povodom novonastale stiuacije, oglasio se ilidžanski klub, koji je do prekida imao suveren niz od 13 trijumfa i bez poraza.

“Odlukom OSFBiH danas su zaključena prvenstva u FBiH. Sa ponosom objavljujemo da su ilidžanske odbojkašice, bez obzira na ranije prekinuti šampionat, superiorno i bez poraza u svih 13 kola, potpuno zasluženo osvojile prvo mjesto, i na taj nacin zakazale dvomeč u play offu sa kalesijskom Bosnom.

Nemoguće je na kraju ovog krnjeg šampionata, ne spomenuti da su Ilidžanke u svim segmentima ove sezone bile dominantne. U prvom dijelu šampionata su gostovale kod izravnih konkurenata, i sa tih, veoma teških gostovanja se vraćale neporažene.
Izabranice Damira Bahića su pokazale da su na svim pozicijama u ovoj sezoni bile izvanredno selektirane, i da je tačna definicija, da kada imate iza sebe dobro organizovan klub, koji ima jasne ciljeve i ispravnu filozofiju, uspjeh neće izostati.

Odbojkaski klub Igman, i njegova ambiciozna i vrijedna Uprava je zaslužila ovaj uspjeh, te se nadamo da će im u play offu, djevojke pokloniti željeni plasman u viši rang.

Ukoliko nastave ovim putem, ne sumnjamo da će se na Ilidži od iduće sezone igrati Premijer liga, a poznavajuci prilike u ŽOK Igman, zašto ne reći i ozbiljnija uloga u najvišem rangu takmičenja.

Nadamo se da će lokalna zajednica, Ilidžanci i svi ljubitelji sporta prepoznati ovaj uspjeh, te podržati ovu lijepu priču sa Ilidže i na taj način izabranicama Damira Bahića i Adise Divoš pomoci na putu ka PL. Anesa Terović, Adisa Hodžić, Fazila Đuderija, Ema Smailagić, Mirha Karović, Adna Sadiković, Anđela Kovač, Milica Kovač, Sara Omerović, Majra Ganić, Naida Šuta, Amina Avdić, Merima Hadžić, Asja Osmanović su djevojke čija imena zaslužuju velike čestitke”, stoji u saopštenju ilidžanskog kluba.

Termin o utakmicama play offa usaglasit će se naknadno, nakon što se smiri pandemija koronavirusa u BiH.

PODIJELI