PODIJELI

Reprezentacije iz Azije su prve počele u borbu za Mundijal 2022. godine, a prva grupna faza je ušla u svoj drugi dio.

Odigrane su utakmice petog kola, a neki od favorita dobro “vise” već na prvoj prepreci.

U grupi A, Sirija je sa 15 bodova osigurala plasman u završnu fazu kvalifikacija, dok su Kinezi neočekivano u borbi s Filipinima i Maldivima za drugu poziciju, koja može voditi dalje, obzirom da će samo četiri naj olje drugoplasirane selekcije u završnu fazu među 12 najboljih kontinentalnih selekcija.

U grupi B, Australija drži stvari pod kontrolom sa 12 bodova, ali Kuvajt i Jordan pušu za vrat za deset bodova. Ispadanje “klokana” u ovoj fazi bila bi prvorazredna senzacija.

U grupi C lider je Irak sa 11 bodova, Bahrein ima 9, a razočarenje je reprezentacija Irana sa 6 bodova. Irak i Bahrein se ne šale, tako da se Irancima ozbiljno klima lov na Katar, što bi bila senzacija nad senzacijama.

U grupi D je svih pet selekcija još u životu. Uzbekistan ima 9 bodova, Saudijska Arabija 8, Singapur 7, Jemen 5, a Palestina 4 boda. Do kraja su još tri kola.

U grupi E Oman se izdvojio i tu su dileme otklonjene.

Grupa F također ima ubjedljivog lidera, to je selekcija Japana sa 12 bodova, dok Kirgistan i Tadžikistan imaju 7, Mianmar 6, i teško da jedna od ovh selekcija koja završi drugoplasirana može da izbori plasman dalje.

Turkmenistan igra sjajne kvalifikacije i ldier je grupe H sa 9 bodova, a prate ga Južna Koreja, Libanon i Sjeverna Koreja sa osam bodova i ovdje će biti pravi “rat” do kraja.

PODIJELI