PODIJELI

Premda je Borac povratnik u elitno društvo posljednje igre tima koji sjajno vodi Branislac Krunić, potvrđuju evropske ambicije nekadašnjeg osvajača jugoslovenskog Kupa.

Vjerovatno bi Borac danas igrao po Tesliću, Brčkom, Derventi, da nije Vice Zeljkovića i njegovog “teama”.

Ambiciozni Zeljković, najveći fudbalski autoritet u RS, stao je iza Krunića i rezultati su tu. Borca ove jeseni niko nije naigrao. Naprotiv Borac igra dopadljivo i efikasno što je na svojoj koži osjetio nedavno Željezničar.

S bezrezervnom podrškom koju ima u RS, čelnik Borca kandidat je za budućeg predsjednika “krovnog” fudbalskog saveza.

Zanimalo nas je njegovo mišljenje oko bh.reprezentacije i statusa Roberta Prosinečkog.

– Prvo da kažem da stavovi Mileta Kovačevića, nisu stavovi fudbalskog saveza Republike Srpske. Zato što je FSRS paralizovan. Poznato vam je da je Kovačević ostao bez podrške. Drugo, i ja bih na mjestu Elvedina Begića podržao Roberta Prosinečkog. Suvišno je pričati o tome ko je i kakav je bio igrač Prosinečki. Robert zaslužuje podršku kako bi uspješno završio posao i bh.reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo- naglašava Zeljković.

U fudbalskim krugovima špekuliše se kako će Zeljković, kada zasjedne na predsjedničku fotelju, dovesti svog selektora.

– O tom potom. Ovo o čemu pričamo je fudbalska priča lišena politike. Ko će biti selektor; Bosanac, Španac, Srbijanac ili stranac manje je važno. Nama treba kvalitetan selektor. Koji će forsirati domaće igrače i tako jačati naš fudbal i Premijer ligu. Takvog trebamo i takvog ćemo podržavati. To je za dobro svih. I tada niko neće biti opterećen “krvnim zrncima” selektora-izjavio je za Sportske.ba Vico Zeljković, predsjednik Borca i kandidat za novog predsjednika NFSBiH.

(Sportske.ba)

PODIJELI