PODIJELI

“Divac je moj prijatelj i znam kroz šta je prolazio. Problem je kad pokušavate da uđete u biznis po nekim pravilima koja važe u svijetu i shvatite da to ne važi kod nas”, rekao je za novi broj Nedeljnika proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj u reakciji na intervju Vlada Divca objavljen u prošlom broju Nedeljnika u kojem je govorio o razlozima zbog kojih ponovo sa porodicom napušta zemlju.

“Dođete iz definisane sfere sporta gde je sve transparentno, čisto i otvoreno, a uđete u nešto mutno, u odvratan svijet gdje vladaju spodobe, ljudi koji ne prezaju ni od čega. U tom svijetu postoji mnogo laži, a mi trčimo pred rudu i griješimo iz dobrih namjera. Koliko puta nam se desilo da se mnogi pozivaju na patriotizam i da nam jedno govore, a misle samo na sebe. I zato se svi sklanjaju. Sramota je šta se radi takvim ljudima kao što je Divac. Imali su 25 godina ovi drugi među nama da se popnu na ljestvici i sada važe njihova pravila. Sve dok se sklanjate i ne ugrožavate njihove interesne sfere i daleko ste od njiih, ne diraju vas”, rekao je Paspalj u afektu.

Na pitanje zbog čega ubijamo svoje idole, zbog čega imamo potrebu da uspješne ljude provučemo kroz blato, a svakoga ko je pokušao da se vrati i učini nešto za ovu zemlju, mediji su provukli kroz mulj, Žarko Paspalj kaže da nema pravi odgovor:

“Ne znam zbog čega smo takav narod, zašto postoji to zlo u nama, zbog čega mo takvi prema bilo čemu što je vredno, pošteno. Nama su samo pokojnici dobri. A zašto? mislim da je to nešto dublje i da na to moraju da odgovore neki stručni i ozbiljni ljudi.”

(Nedeljnik.rs)

PODIJELI