PODIJELI

Prošle su skoro dvije godine od odlaska Mehmeda Baždarevića sa mjesta selektora reprezentacije BiH.

Legendarni Meša nije dobio povjerenje Odbora za posredovanje u kojem su bili Ivica Osim, Zvjezdan Misimović, Duško Bajević i Sead Kajtaz.

Bila je to reakcija na loš plasman selekcije BiH u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Zmajevi su zauzeli treće mesto u Grupi H kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iza Belgije i Grčke.

Baždarević je nakon povratka u Francusku od Nogometnog saveza BiH tražio novac za (navodne) putne troškove, dnevnice, gorivo koji je trošio u svrhu obilaska igrača širom Evrope.

Poznato je da je Meša često išao u posjete potencijalnim reprezentativcima, gledao utakmice i sastajao se s njima.

Izvor iz Nogometnog saveza BiH rekao je za Sportske.ba da je Baždarević često i na svoju ruku odlazio na razne evropske adrese.

– Kada mu nije produžen ugovor, odlučio se da putem tužbe naplati novac. Selektor je često išao na svoju ruku, bez konsultacija sa nadređenima u savezu i bez putnog naloga. Gomilao je račune, a onda je riješio da sve naplati. Tužba je pala na prvostopenom postupku, a onda i na drugostopenom. Visina iznos koji je potraživao je oko 40.000 eura – rekao je naš izbor iz NSBiH

Baždarević je u međuvremenu preuzeo FC Paris s kojim je prošle sezone bio blizu ulaska u prvu ligu Francuske. Ove sezone ide mu loše: u šest kola osvojio je samo bod i nalazi se zakovan za dno tabele.

(Sportske.ba)

PODIJELI