PODIJELI

Drugi put u svega tri odigrane utakmice u nastavku sezone gazda Tuzla Cityja Azmir Husić ogorčen je na suđenje.

Tuzla City je u srijedu eliminiran u četvrtfinalu Kupa BiH porazom u Mostaru od Zrinjskog 2:1. No, čudesna se situacija dogodila pri rezultatu 1:1, kada golman Zrinjskog Antonio Soldo gubi loptu, a mrežu pogađa Nermin Crnkić. Ipak, sudija Ermin Sivac vidio je prekršaj koji je napravio krilni napadač Tuzla Cityja, pa je gol poništen što je ponovo izazvalo žestoke reakcije.

– Sve vam je jasno. Bit će opet nešto ja kukam. Ko je gledao utakmicu vidio je sve. Ovo je bilo ciljano. Neka me osuđuju, neka pričaju , ali ovo je sve ciljano iz vrha. Ovdje se sve zna unaprijed. Nemam šta reći, eto pogledajte snimak, utakmicu svi opet, sve će vam biti jasno. Ono je čista krađa, komentarisao je Azmir Husić za Sportske.ba nakon utakmice.

I upravu je Azmir Husić kada kaže da su neke stvari očigledne i ciljane…. Očigledno da Tuzla City smeta mešetarima, pravi pomutnju drugima za izlazak na evropsku scenu. Izbacivanjem iz Kupa, Tuzla City je ostao bez jedne mogućnosti za evropski korak. Ako se tendenciozno suđenje nastavi, Tuzlaci bi vrlo brzo mogli zaboraviti i na evropsku avanturu kroz prvenstvo.

Zašto i kome smeta Azmir Husić, biznismen koji svoj novac ulaže u bh. fudbal. U ligi u kojoj dobar dio klubova svoje ambicije pokušava ostvariti budžetskim novcem, gdje je moguće da igrači mjesecima ne prime plaću, a klubovi u evropskim takmičenjima smatraju se zalutalim putnikom, Husić postaje nepoželjan, što je svojevrsni apsurd. Zanima li koga koliko na godišnjem nivou košta projekat Tuzla Cityja? Znaju li fudbalski moćnici da u Tuzla Cityju više od 200 djece trenira besplatno, da treneri imaju redovna primanja, da Tuzla City donira i nižerazrednim timovima i pruža ruku spasa. Je li u bh. fudbalu jedan sudijski honorar važniji od fudbalskih ulagača. Gospodo, fudbal se ne igra zbog vas!

A kada Husić uvjerava da je sve ciljano treba mu i vjerovati. Jer nije baš od jučer u bh. fudbalu. Sa Slobodom je svojvremeno prošao sito i rešeto. Ko zna, da je imao bolje suđenje, sa Slobodom bi možda uspio i osvojiti titulu. Zbog toga mu mešetarske igre u fudbalu nisu nepoznate. To je i razlog više da tuzlanska regija, svi klubovi, kantonalni Savez stanu iza Husića i na predstojećim izborima podrže ga za fudbalsku vladu. Samo iznutra se može boriti protiv sistema. Sve drugo, bit će brzo zaboravljeno.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI