PODIJELI

Na otvaranju ovogodišnje sezone u derbiju kola GFC Sarajevo je u Tuzli zabilježio pobjedu nad aktuelnim prvakom FC Salines Tuzla City od 5:3.

Derbi već na startu nove sezone opravdao je očekivanja, u 9. minuti Emir Omerhodžić je doveo goste u rezultatsku prednost, 0:1, tri minute prije kraja pojačanje Sarajlija Sabahudin Petak je povečao prednost, 0:2, u samo dvije minute, Tuzlaci se vračaju u utakmicu, pogađali su u 19. minuti, Rajčević sa 10m i u posljednjoj minuti prvog dijela Milanović je izjednačio, 2:2. Odmah na početku drugog poluvremena, Petak je ponovo doveo goste u prednost, 2:3, u 30. minuti Ivanković je ponovo doveu utakmicu u egal, 3:3. Samo minutu poslije Ibrahim Hršumović dovodi svoju ekipu ponovo u prednost, 3:4, a Petak u 37. svojim trećim golom rješava sve dileme za veliku pobjedu GFC Sarajeva nad aktuelnim prvakom 3:5 .

Za iznenađenje se pobrinula ekipa KMF Policajac koja je u Mostru bila bolja od domećeg sastava HFS Zrinjsko, 3:1, istim rezultatom je u Gračanici u mjesnom derbiju MNK Kaskada savladala MNK Bosna Kompred. U Livnu MKK Seljak je je startovao pobjedom nad gornjevakufskom Slogom, 5:3.

 

(I.Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI