PODIJELI

Siniša Mihajlović sredinom prošlog mjeseca objavio je da boluje od akutne leukemije, ali da usprkos tome ostaje trener Bologne.

Objava te vijesti izazvala je veliku pažnju u Italiji, jer Mihajlović je legenda italijanskog fudbala. Javnost sa zanimanjem prati informacije o njegovom liječenju, pa tako i da je uspješno prošao prvu fazu hemoterapije.
Mihajlović se trudi i iz bolesničke postelje voditi ekipu. Razmjenjuje mailove sa stručnim štabom, igračima, sve treninge gleda u prijenosu uživo i analizira podatke s treninga i utakmica koja mu šalje analitičar David Lamberti, prenosi index.

Zbog svega navedenog, od ove sezone će iz poštovanja prema Mihajloviću biti izmijenjeno pravilo koje je do sada važilo u Serie A. Bologna sutra od 20.45 kod Verone igra u prvom kolu nove sezone italijanskog prvenstva, a dosadašnja pravila branila su telefonsku komunikaciju bilo kojeg člana stručnog štaba dok traje utakmica.
Ali, zato što je Mihajlović opravdano odsutan s klupe, ograničenja upotrebe telefona u Serie A su ublažena, pa sada pravilo glasi: “Telefonska komunikacija stručnog štaba s glavnim trenerom dozvoljena je ako trener nije odsutan zbog suspenzije, već zbog više sile.” Mihajlović je saradnicima instrukcije davao telefonski tokom priprema, ali i na utakmici u Kupu.
Osim Mihajlovića, promjenom pravila ekipu će telefonski moći voditi i Juventusov trener Maurizio Sarri, koji zbog teške upale pluća fizički propušta prva dva prvenstvena kola. Ali zato će danas od 18 sati usmjeravati pomoćnike i ekipu na gostovanju kod Parme, kojom počinje nova sezona Serie A.

PODIJELI