PODIJELI

Nije Fahrudin Pjanić, otac bh. princa, prijetio Miroslavu Blaževiću, kako su neki mediji izvjestili.

Šta je prava istina, šta se dešavalo nakon prve utakmice “baraža” s Portugalom, ko je prijetio Ćiri, Sportske.ba otkrivaju pravu istinu.

U Lisabonu su “Zmajevi” poraženi minimalno 1:0. Od nikad slabijeg Portugala. Struka i mediji krivicu prebacuju na tadašnjeg selektora Miroslava Blaževića. Ćiro u prvi sastav nije uvrstio Zlatana Muslimovića i Miralema Pjanića, tada veznjaka Liona. Druga “izbornikova” greška što je kasno uveo pomenuti dvojac.

U nešto više od pola sata Muslimović i Pjanić su pokazali više nego svi ostali zajedno. Portugalci su strepili do posljednje sekunde, jer su Zlatan i Miralem zadavali dosta muka portugalskoj odbrani. Pjanićevo okruženje, koje su činili roditelji, rodbina, prijatelji i pojedini novinari, bili su ogorčeni na Blaževića.

I dok se Fahrudin kontrolirao, Miretov tetak Safet Suljkanović, i sam nekad vrsni nogometaš, nije se mogao smiriti. Nije želio u hotel gdje su bili “Zmajevi”. Iz razumljivih razloga.

”Izbjegavao sam da ne bih sreo selektora. Ne bi se dobro proveo da sam naletio na Ćiru. I sad me neka “huja” uhvati kada se sjetim toga. Kasnije sam vidio Ćiru na aerodromu, ali je bio na distanci, a ja zbog Mireta nisam želio praviti skandal. Ćiri to nisam zaboravio. Kako je na aerodromu bilo i hrvatskih novinara koji su čuli i vidjeli moj bijes, oni su mislili da sam Pjanićev otac. Ja vas uvjeravam da je Mire igrao kod Ćire u početnoj postavi, reprezentacija bi izborila plasman na Svjetsko prvenstvo”, izjavio je Safet Suljkanović, Pjanićev tetak, danas jedan od najsretnijih ljudi. Treba napomenuti kako ovo nije jedina nepravda koju je Ćiro Blažević učinio Miralemu Pjaniću.

Zato što je Mire nova zvijezda Barcelone, a Pjanićev primjer podsjetio je na Blaževića i Roberta Prosinečkog. Kada je Ćiro osamdesetih godina izjavio “pojest ću trenersku diplomu ako Prosinečki postane igrač!”. Prosinečki nije postao igrač, već svjetska klasa, Ćiro nije pojeo trenersku diplomu, ali jeste “trener svih trenera”.

(Sportske.ba)

PODIJELI