PODIJELI

U ranim jutarnjim satima, u Las Vegasu, bokserski meč godine odradili su Floyd Mayweather i Conor McGregor, a pobjeda je pripala američkom bokseru, jednom od najboljih u historiji ovog sporta. Dok je UFC-ov prvak, koji je hrabro ušao u ring, pokupio dio simpatija jer pokazao je zavidan otpor bokserskoj legendi

U iščekivanom meču kojeg je pratio cijeli svijet, Floyd Mayweather Jr. porazio je UFC-ovog prvaka Conora McGregora i okrunio karijeru pedesetom profesionalnom pobjedom.

Mayweather je neiskusnom Ircu dao lekciju iz boksa te ga je zaustavio tehničkim nokautom u desetoj rundi. No iako je po prvi put kao profesionalac kročio u bokserski ring, MMA borac je pružio bolju borbu nego što je većina predviđala.

S toga jer i pokupio bezbroj simaptija, posebno od kolega iz UFC-ova oktogona.

No, nestašni Irac nije mogao bez svojeg ponašanja, koje je često na granici pristojnog, pa je tako na novinarsku konferenciju nakon mečad došao s bocom whiskeya, piše Tporal.hr.

‘Da li odgovaram na pitanja ili želite da blebećem?’, pitao je McGregor nakon što ga je Mayweather pozvao na pozornicu i istinskim poštovanjem zagrlio.

Irac je već nakon meča priznao poraz od Mayweathera, a sada je to i ponovio. Naravno, ponosan što je u uvodnim rundama bio čak i konkretniji te opasniji, McGregor je jednako sretan što se kući vraća s nevjerojatnih 100 miliona dolara zarade.

PODIJELI