PODIJELI

Fudbalski klub Željezničar ove sezone igra ispod svih očekivanja. Sarajevski Plavi trenutno se nalaze tek na sedmoj poziciji m:tel Premijer lige BiH i potpuno je izvjesno da neće izboriti plasman na evropsku scenu, što je zacrtano kao jedan od ciljeva.

U trenutnom kadru jako je mali broj Željinih nogometaša koji su opravdali povjerenje stručnog štaba i navijača. No, kako stvari stoje, mnogi igrači će ionako napustiti Grbavicu predstojećeg ljeta, tako da ekipu evidentno očekuje svojevrstan “restart”.

Ugovori, naime, ističu čak petnaestorici fudbalera (prema podacima na Transfermarktu), a među njima su: Irfan Fejzić, Sinan Ramović, Anel Šabanadžović (kraj posudbe), Frane Ikić, Eldar Šehić, Samir Bekrić, Mehmed Alispahić, Jasmin Čeliković (kraj posudbe), Ivan Lendrić, Luka Miletić, Filip Erić, Petar Bojo, Vedad Muftić, Salko Nargalić i Ivan Milićević (kraj posudbe).

Sigurno je da bi rukovodstvo Željezničara neke od pomenutih igrača željelo i zadržati, ali oni su, objektivno, u manjini, stoga je izvjesno da će svlačionica Plavih tokom ljeta pretrpjeti brojne promjene.

Veliko je pitanje da li će i na klupi ostati trener Blaž Slišković, koji je s Upravnim odborom kluba dogovorio saradnju do završetka sezone.

PODIJELI