PODIJELI

Fudbalski klub Željezničar odigrao je još jednu sezonu za zaborav.

Iako su ostala još dva kola do kraja Premijer lige BiH Plavi su uspjeli izboriti plasman na evropsku scenu. Ostaje da se vidi odluka Drugustepene komisije za licenciranje N/FSBiH da li će Željo dobiti licencu za igranje u Evropi. Prvostepena komisija nije dala licencu Plavima zbog kašnjenja sa uplatom duga bivšem treneru Slavku Petroviću.

I dok u klubu čekaju konačnu odluku oko licence, Uprava zajedno sa šefom stručnog štaba radi na dogovaranju dolaska pojačanja za narednu sezone, jer je evidentno da će Plavima trebati dobar remont kada je u pitanju igrački kadar.

Aanel Šabandžović, sigurno napušta Željinu svlačionicu i seli u AEK sa kojim je potpisao ugovor. Amar Osim je već pronašao zamjenu za njega. Kako saznaju Sportske.ba novi fudbaler Željezničara od naredne sezone bit će Adis Hadžanović veznjak tuzlanske Slobode.

Hadžanoviću ugovor sa Slobodom važi do kraja ove sezone i na Grbavicu stiže kao slobodan igrač. Ove sezone za Slobodu je odigrao 30 utakmica. Bio je jedan od najstandardnijih igrača u timu Zlatana Nalića koji mu je, zbog borbenih partija, dao nadimak Gatusso. Hadžanović je karijeru počeu u Olimpiku, a iza sebe ima bogato internacionalno iskustvo igranja u Estoniji, Hrvatskoj, Jemenu i Crnoj Gori. Pored Olimpika i Slobode u našoj zemlji je nosio još dres Viteza.

(A.Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI