PODIJELI

Kraj maja znači da se otklanjaju i posljednje nepoznanice u evropskim ligama, odnosno kroje se šeširi za kvalifikacione runde evropskih takmičenja.

BiH će ove sezone imati tri predstavnika u Evropa ligi, a to su Zrinjski, Željezničar i Široki Brijeg. Od pomenutih ekipa, Zrinjski je u najboljem položaju obzirom da imaju koeficijent 5.250 i sigurno će biti nosioci u prvom pretkolu, što Plemićima daje mogućnost za plasman u drugo pretkolo Evropa lige.

S druge strane Željezničar sa koeficijentom 3.500 gotovo sigurno neće biti nosioc obzirom da se još čekaju predstavnici Danske, Srbije, Izraela, Škotske… a svi navedeni imaju bolji koeficijent od Željezničara.

Dakle, Željezničar i Široki Brijeg bi između ostalih za protivnike mogli imati velikane kao što su Rangers, Steaua, Legija, zatim Kilmarnock, Spartak Trnava, Žalgiris, Videoton, Malmo, Molde, Domžale…

Mogući protivnici Zrinjskog su između ostalih Honved, Flora, Torshvan, Chikhura, Balzan, Hibernians, Akademija Pandev, KuPs, RoPS, Stumbars, Trans Narva…

Kompletni šeširi Evropa lige bit će poznati početkom juna.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI