PODIJELI

U 11. kolu grupe 1. derbi se igra na Ilidži gdje će lider na tabeli Željezničar 19 bodova ugostiti trećeplasiranu ekipu Iskru Vrbas iz Bugojna koja ima 5 bodova manje od Sarajlija. Drugoplasirana ekipa zenički Neimari je ponovo domaćin poslije derbija sa Željom u goste im dolazi pretposljednja ekipa Lilium Doboj Istok, Zeničani su apsolutni favoriti. U Žepču se igra susret istoimene domaće ekipe koja je u prva tri kola drugog dijela prvenstva zabilježila više nego dobre rezultate, odigrala je tri remija sa tri prvoplasirane ekipe, u gostima sa Željom, 6:6, Iskrom Vrbas, 5:5, kod kuće sa zeničkom ekipom Neimari, 4:4, te se očekuje nastavak dobrih rezultata futsal prvoligaša iz Žepča.

U grupi 2. derbi se igra u Livnu između druigoplasirane ekipe Čulin Mlin, 21 bod i za mjesto niže plasirana ekipa Hercegovina iz Širokog Brijega koja ima tri boda manje od Livnjaka. Lider Konjodor je ponovo domaćin, ovaj put pretposljednjoj ekipe Sparte iz Sanskog Mosta i apsolutni je favorit, dok Mostarske Kiše u domaćem duelu sa cazinskom ekipom, Buba Mara očekuju petu ovosezonsku pobjedu, a fenjeraš jablanička Neretva će pokušati zabilježiti povoljan rezultat u domaćem duelu sa ekipom Buba Mare iz Cazina .

U ovom kolu dvije prvoplasirane ekipe Bosna Kompred i Banovići očekuju, naravno, pobjedu u duelima sa ekipom Lukavca, odnosno, Brčkog. To se može reči i za gradski derbi u Brčkom, gdje domaćin trećeplasirana ekipa Klanac ugoščuje pretposljednju ekipu Lux, kao i za posljednju utakmicu u Živinicama gdje četveroplasirana domaća ekipa Bašigovci ne bi trebala imati težak zadatak u duelu sa ” fenjerašem” ekipom Posavine iz Orašja .

(ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI