Connect with us

Domaći fudbal

Željezničaru i dalje blokirani računi, sa Grbavice bez odgovora

Objavljeno prije

,

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH.

U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da su u BiH krajem oktobra bila blokirana 100.463 računa poslovnih subjekata te da 54.174 firme imaju blokiran bar jedan račun.

Među blokiranima našao se i Fudbalski klub Željezničar, kojem je blokirano 13 računa kod različitih banaka. Ista situacija bila je i na kraju septembra. Kada je CBBiH objavila početkom oktobra objavila da su Želji blokirani računi predsjednik kluba Nazif Hasanbegović je kratko ovu situaciju prokomentarisao za Faktor.ba.

– To je čitav proces, sve je još u toku. Ima više fakora koji su utjecali na to. Ono što je činjenica jeste da stručni dio kluba radi na dogovoru kako bi se sve riješilo na najpovoljniji način – rekao je Hasanbegović za Faktor 14. oktobra ove godine.

Očigledno je da na Grbavici ne funkcionišu stvari na najbolji mogući način, a iz Uprave Plavih se od tada nisu oglašavali po pitanju blokiranih računa i pitanje je kako će Željezničar u nastavku sezone funkcionisati. Problemni u Željezničaru se gomilaju godinama, a čini se kako od odlaska Senada Mismovića, u čijem mandatu su urađeni najveći infrastrukturni projekti i kada je klub postavljen na zdrave temelje, sve “Uprave” koje su dolazile u Zvorničku 27 nisu imala načina da smanje dug kluba. Naprotiv dug se samo gomilao.

Iz Željezničara su i danas bili bez odgovora. Upravni odbor na čelu sa Nazifom Hasanbegovićem do sada javnosti, ali i navijačima nije objasnio konkretno urađene poteze od dolaska na čelo kluba. Kda su stigli na Grbavicu situacija je bila izuzetno teška, ali se sada čini još težom.


Domaći fudbal

Velež na pragu velikog pojačanja, igrač iz Švicarske se već priključio pripremama

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Velež

Mostarski Velež je nadomak velikog pojačanja. Igrači Veleža nalaze se na Kupresu na pripremama uoči nove sezone.

Ekipi se priključio i fudbaler koji bi mogao biti veliko pojačanje za mostarski tim. Radi se o Elviru Muminoviću, nekadašnjem kapitenu i juniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Muminović je prošao sve omladinske selekcije švicarskog Siona, nastupajući za U-17, U-19 i U-21 ekipu ovog švicarskog tima, sada bi karijeru mogao nastaviti u Veležu.

Očekuje se uskoro i potpis ugovora s Rođenim, a ovo bi svakako bila dobra vijest za Amara Osima i ekipu Veleža. Muminović pokriva poziciju defanzivnog veznog igrača.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Pobjede GM Gradnje, TR Salihovića i Džepa Ugrarak Product

Objavljeno prije

 

Autor

Utakmicama 2. kola po grupama nastavljen je turnir Tri kornera penal, u grupi C TR Salihović i Gnojnice GM Gradnja su savaladali Fabriku najmještaja Maoles 7:1, a TR Salihović Auto praonu Orahovica 7:0, u grupi D Džepi Ugarak Product su zabilježili pobjedu proti Leyton Orijenta 6:3

Rezultati,
grupa C, 2. kolo, Gnojnice GM Gradnja – Fabrika namještaja Maoles 7:1 (Čolaković 3, Kapetanović, Memić, Pajić, Puce/Boloban),
grupa C, 2. kolo, TR Salihović – Auto praona Orahovica 7:0 (Smajić 3, Kapetanović 2, Milanović, Delihasanović),
grupa D, 2. kolo, Leyton Orijent – Džepi Ugrarak Product 3:6 (Kozić 2, Drina /Bilić 3, Mršo, Begeta, Zahiragić).

Raspored, petak 1. juli,
grupa D, 2. kolo u 19:45, Autoškola M&B – Caffe Garfild& Meris berber shop,
grupa A, 3. kolo u 20:45, Graewe Tadiv– Idbar,
grupa A, 3. kolo u 21:45, Agromilk – CTK Alati .

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Veliko pospremanje na stadionu Rođeni (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Admir Buljko

Trenutno se izvode radovi na stadionu mostarskog Veleža, Rođeni bi trebao izgledati izuzetno lijepo nakon završetka radova.

Velež i ove sezone očekuje nastup u Evropi, a svoje domaće utakmice opet će igrati najvjerovatnije na Grbavici u Sarajevu. Ipak, to će se u budućnosti promijeniti, jer će stadion Rođeni dobiti i licencu za odigravanja susreta pod okvirom UEFA-e.

Već početkom nove sezone Velež bi mogao domaće utakmice igrati na novom travnjaku, a u projektu će učestvovati i grad mostar sa 550.000 KM.

Pogledajte šta je zabilježio vjerni navijač Rođenih, Admir Buljko.

Foto: Admir Buljko


Nastavi čitati

NAJČITANIJE