Connect with us

Domaći fudbal

Željino dijete završilo karijeru u 25. godini, ovo je razlog

Objavljeno prije

,

FOTO: Facebook

Nekadašnji fudbaler Željezničara Benjamin Šehić, koji ove sezone nastupa u Prvoj ligi FBiH za Radnik iz Hadžića, odlučio je završiti fudbalsku karijeru.

Šehić je kopačke o klin okačio u 25. godini zbog degenerativnih problema sa kukovima.

“Nakon dodatnih pretraga ustanovljen je degenerativni problem kukova zbog kojeg sam nažolost primoran prestati baviti se profesionalno, amaterski, rekreativno fudbalom. Kroz samu karijeru, iako je bila nezapažena i premala pratilo me mnoštvo povreda. To je život koji piše neočekivane i čudne priče. Mi smo tu da savladamo sve prepreke što nas zadese i da iz dana u dan budemo bolji. Nekada nam život ne dozvoli da idemo putem koji želimo ali nam otvori nove mogućnosti. Sport i fudbal su mi uzeli puno toga, ali i dali su mi priliku da upoznam drage ljude, spoznam sebe i da naučim živjeti. Uskoro na drugom terenu, još jače i bolje. Nema predaje” – napisao je Benjamin Šehić na svom Facebook profilu.

Benjamin Šehić ponikao je u Željezničaru, a još je igrao za Goražde i Igman. Ove sezone u dresu Radnika odigrao je 21. utakmicu te je postigao dva gola uz pet asistencija u Prvoj ligi.


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE