PODIJELI

Na spisku selektora A reprzenteacije Bosne i Hercegovine Dušana Bajevića za tri naredne utakmice pozvan je i fudbaler mostarskog Veleža, to je sjajni veznjak, 23 – godišnji Samir Zeljković . Zeljković je u redove mostarskog premijerligaša došao u ljeto 2018. godine iz konjičkog prvoligaša Igmana, a ove sezone ima 11 nastupa u m.tel Premijer ligi BiH. Prošao je Omladinsku školu FK Sarajeva, a prije dolaska u Igman, igrao je za ekipu TOŠK – a iz Tešnja.

“Za svakog igrača je san da zaigra za reprezentaciju svoje domovine i tako je bio slučaj i kod mene . Još kao dječak sam sanjao da jednog dana dobijem poziv i obučem dres Bosne i Hercegovine i zaista se nadam da ću dobiti priliku da zaigram i upišem prve minute za svoju domovinu ” , kazao je Samir Zeljkovič .

-U subotu 31. oktobra “Bijeli Brijeg” od 17:00 sati, derbi sa Zrinjskim .

“Ulazimo sigurno boljeg raspoloženja u derbi sa Zrinjskim. Ali, znamo svi da su te derbi utakmice jako specifične i da tu oba tima imaju poseban motiv . Mi ćemo naravno dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu i da se još više približimo gornjem dijelu tabele “, riječi su Samira Zeljkovića.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI