PODIJELI

Danas je završena još jedna sjednica IO NFSBiH na kojoj je trebao biti izabran novi selektor, ali kao što je slučaj bio i više puta do sada, to se nije desilo.

Sjednica je prekinuta nakon što se na istoj nije pojavio još uvijek aktuelni predsjednik Saveza Elvedin Begić, a članovi Komisije za izbor novog selektora Zmajeva, Vico Zeljković i Milorad Sofrenić su osuli žestoku paljbu po prvom čovjeku NFSBiH:

Rekli su kako je Begić prije sjednice telefefonskim putem utjecao na članove “bošanjačkog korpusa” da ne glasaju za Ivayla Peteva koji je bio prijedlog komisije.

“Moram da budem nezadovljan, prošle sedmice sam obećao jer je takav bio stav i zaključak Izvršnog odbora koji je bio da se Komisija sastane i donese svoje jednoglasan prijedlog i da se danas izabere novi selektor.”

“Nažalost aktuelni predsjednik, gospodin Begić, se nije pojavio na sjednici Komisije, a nije se pojavio ni na sjednici Izvršnog odobra. Prošli put je to opravdao porodičnim problemima što smo tada i razumjelia, ali sada zaista nemamo razumjevanja.”

“Prekinuli smo sjednicu, nije bilo glasanja, nismo izvršili izbor. U nastavku koji će desiti, predložio sam da to bude kada Begić riješi svoje probleme i kada se bude mogao pojaviti na sjednici. Da li će to biti za dva, tri dana, ili za sedam dana ili za dva mjeseca, zavisi isključivo od gospodina Begića.”