PODIJELI
FOTO: fkzeljeznicar.ba

FK Željezničar je danas (ponedjeljak op.a) predstavio ekipu koja će pokušati vratiti titulu na Grbavicu poslije nekoliko godina čekanja. Predvodi je Slovenac, Miloš Kostić koji je ranije bio pomoćnik u Crvenoj zvezdi, a potom je ”zanat pekao” u nekoliko inostranih klubova dok je jedini samostalni angažman imao u Krki koju je vodio u posljednjih osam kola prethodne sezone.

Ono što je zanimljivo jeste da Plavi sa Grbavice u novo prvenstvo ulaze sa sedam stranih fudbalera što je najviše još od sezone 2009/10. kada su predvođeni najtrofejnijim bosanskohercegovačkim trenerom Amarom Osimom, pomalo iznenađujuće, osvojili titulu prvaka naše zemlje.

Stranci u ovom timu FK Željezničar jesu Dimitrios Toskas (Grčka), Matteo Boccaccini (Italija), Siniša Stevanović (Srbija), Jovan Blagojević (Srbija), Uglješa Radinović (Srbija), Javi Hervas (Španija), te Ivan Lendrić (Hrvatska).

S druge strane, u šampionskoj sezoni 2009/10. stranci su bili Božidar Radošević (Hrvatska), Mirko Radovanović (Srbija), Marko Farić (Hrvatska), Goran Perak (Hrvatska), Milan Ćulum (Srbija), Slaven Kovačević (Crna Gora), te Lazar Popović (Srbija).

Jedno je sigurno, a to je da navijači FK Željezničar, popularni Manijaci ne bi imali ništa protiv da se ova sezona završi sa identičnim učinkom kao i gore pomenuta, a to bi značilo da je FK Željezničar osvojio svoju sedmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

PODIJELI