Connect with us

Domaći fudbal

Željo uputio apel navijačima

Objavljeno prije

,

FOTO: FK Željezničar

FK Željezničar poziva sve navijače i simpatizere da ponude idejno rješenje i ime zvanične maskote našeg Kluba, a glavni motiv treba predstavljati željezničarski radnik ili mašinovođa.

Navijači su pokretačka i najveća snaga FK Željezničar i Klub je omogućio svim svojim članovima i simpatizerima da osmisle, dizajniraju i pošalju svoj prijedlog zvanične maskote.

Maskota FK Željezničar treba predstavljati jedan od simbola Kluba, temeljne osnivače – željezničarske radnike ili mašinovođe Plave lokomotive.

Svoja idejna rješenja i ime možete dostaviti putem elektronske pošte na adresu: press@fkzeljeznicar.ba ili putem pošte na adresu Zvornička 27. Rok za dostavljanje idejnih rješenja je 30.04.2022. godine.

FK Željezničar će formirati komisiju koju će sačinjavati stručnjaci iz historije Kluba, dizajna i marketinga, a ista će odabrati najbolje rješenje za Klub. Autor Željine maskote osvojit će vrijedne nagrade – potpisan dres FK Željezničar, sezonsku ulaznicu za narednu sezonu, artikle iz Shopa…

Nakon odabira idejnog rješenja, Klub će izraditi maskotu koja će krasiti naše tribine, uveseljavati i zabavljati naše najmlađe navijače na utakmicama i drugim klupskim događajima, navodi se u saopštenju Željezničara.


Domaći fudbal

Klub koji je nekada trenirao Dudić stiže na Koševo: Sarajevo ponovo otvara vrata navijačima

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Sarajevo

FK Sarajevo aktivno se priprema za novu sezonu. Veliki broj pojačanja je stigao u klub sa Koševa koji polako privodi svoje pripreme kraju.

Tako Sarajevo planira u Sloveniji odigrati još jedan meč: U utorak, 5. jula, bordo momci bi trebali odmjeriti snage sa NK Celje sa početkom u 18 sati i 30 minuta.

Nakon povratka iz Slovenije, uslijedit će generalka, a protivnik će biti GOŠK, klub koji je nekada sa klupe predvodio upravo aktuelni trener Sarajeva Feđa Dudić. Utakmica sa GOŠK-om planirana je za nedjelju u 18 sati i 30 minuta na stadionu Asim Ferhatović Hase pa će, za razliku od pripremnih utakmicama Bordo tima ranijih godina, navijači moći prisustvovati i nedjeljnom susretu.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Velež na pragu velikog pojačanja, igrač iz Švicarske se već priključio pripremama

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Velež

Mostarski Velež je nadomak velikog pojačanja. Igrači Veleža nalaze se na Kupresu na pripremama uoči nove sezone.

Ekipi se priključio i fudbaler koji bi mogao biti veliko pojačanje za mostarski tim. Radi se o Elviru Muminoviću, nekadašnjem kapitenu i juniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Muminović je prošao sve omladinske selekcije švicarskog Siona, nastupajući za U-17, U-19 i U-21 ekipu ovog švicarskog tima, sada bi karijeru mogao nastaviti u Veležu.

Očekuje se uskoro i potpis ugovora s Rođenim, a ovo bi svakako bila dobra vijest za Amara Osima i ekipu Veleža. Muminović pokriva poziciju defanzivnog veznog igrača.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Pobjede GM Gradnje, TR Salihovića i Džepa Ugrarak Product

Objavljeno prije

 

Autor

Utakmicama 2. kola po grupama nastavljen je turnir Tri kornera penal, u grupi C TR Salihović i Gnojnice GM Gradnja su savaladali Fabriku najmještaja Maoles 7:1, a TR Salihović Auto praonu Orahovica 7:0, u grupi D Džepi Ugarak Product su zabilježili pobjedu proti Leyton Orijenta 6:3

Rezultati,
grupa C, 2. kolo, Gnojnice GM Gradnja – Fabrika namještaja Maoles 7:1 (Čolaković 3, Kapetanović, Memić, Pajić, Puce/Boloban),
grupa C, 2. kolo, TR Salihović – Auto praona Orahovica 7:0 (Smajić 3, Kapetanović 2, Milanović, Delihasanović),
grupa D, 2. kolo, Leyton Orijent – Džepi Ugrarak Product 3:6 (Kozić 2, Drina /Bilić 3, Mršo, Begeta, Zahiragić).

Raspored, petak 1. juli,
grupa D, 2. kolo u 19:45, Autoškola M&B – Caffe Garfild& Meris berber shop,
grupa A, 3. kolo u 20:45, Graewe Tadiv– Idbar,
grupa A, 3. kolo u 21:45, Agromilk – CTK Alati .

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

NAJČITANIJE