PODIJELI

Ženski rukomet se lagano vraća u Međugorje. Klub je oformio takmičarske selekcije 2004. i mlađe, a na nedavno održanom Hercegovina Kupu u Stocu za igračice 2007. i 2008. godine, HRK Međugorje je osvojio sjajno drugo mjesto uz dva trijumfa protiv Turbine i Leotara, te poraz od Iskre Stolac. Lana Soldo je ponijela i epitet za igračicu turnira.

Nove talase ženskog rukometa u Međugorju za Sportske.ba, približio je Boris Marić, koji je i trener pionirki kluba iz Međugorja.

“Već nešto više od godinu dana, HRK Međugorje je pokrenuo i žensku selekciju na incijativu novog presjednika kluba Perice Ostojića i evo već kroz godinu dana skupio se dovoljan broj polaznica naše škole rukometa i to u godištima 2004/06/08 i mlađe”, rekao je Marić na početku razgovoa za Sportske.ba.

Na seniorske nastupe će se još sačekati neko vrijeme, a rezultat u Stocu je rezultat muktrpnog rada.

“Klub nije još u mogućnosti da nastupa na seniorskom nivou zbog kadrovskih nedostataka tj. nedovoljan broj starijih igračica i trenutno je prioritet stvaranje mlađih igračica. Što se tiče turnira u Stocu jako dobar nastup naših polaznica 2007. i mlađe je rezultat mukotrpnog rada već zadnjih godinu dana i samim time osvajanjem za nas jako velikog 2. mjesta.”

Ženskom rukometu se ne daje dovoljno pažnje, ističe Marić.

“Što se tiče rukometa na našim prostorima jako veliki broj dobrih škola rukometa i talenata, bez obzira na trenutnu situaciju sa corona-virusom mišljenja sam da lokalne i državne vlasti ne posvećuju dovoljno pažnje općenito za svaki sport i da su generalno uslovi jako teški za sve sportove pogotovo za gledišta financija.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI