PODIJELI

Sramotni, šokantni poraz Reala (2:1) od trećeligaša Alcoyana za ispadanje u šesanestini finala Kupa kralja, imat će najteže posljedice po njegovog trenera, piše španska Marca.

Ispadanje od trećeligaša u kupu svakako je situacija koja je do kraja uzdrmala trenera reala, ali Zidaneov položaj otežava što mu je ovo treći neuspjeh u manje od dvije sedmice. U tri posljednje utakmice Real je kod Osasune igrao samo 0:0 te tako dao Atleticu priliku da mu na polovini prvenstva pobjegne na vrhu La Lige na gotovo nedostižnih deset bodova. Zatim je izgubio 2:1 od Athletica u polufinalu Superkupa, a sada je iz kupa ispao od trećeligaša. I to tako da je pao u produžecima, nakon što je ostao s igračem više.

Marca zato donosi niz tekstova pod naslovima “Zidaneov put u Realu je gotov”, “Samo čudo može spasiti Zidanea” i “Sramota koja će izazvati najteže posljedice”. Te posljedice odnose se na Zidanea. “Igrači Reala su zasićeni Zidaneom i distancirani od njega. To se zna već neko vrijeme, a puklo je velikim neuspjesima u posljednje vrijeme. Debakl kod Alcoyana znači da je Zidaneov put u Realu gotov”, piše Marca, ali i dodaje kako to ne znači da će odmah dobiti otkaz, već da će se čekati kraj sezone da se desi smjena trenera.

PODIJELI