PODIJELI

Trener Zrinjskog Mladen Žižović pred put u Ljubljanu dao je intervju za Federalnu televiziju.

Žižović se u razgovoru sa Muhamedom Bikićem prisjetio svojih početaka, odakle je sve krenulo, a bilo je govora i o njegovoj trenerskoj karijeri i nadolazećoj utakmici sa Olimpijom.

“Rođen sam u Rogatici, ponosim se time, to je moj kraj. U njemu još žive moji roditelji i brat. U nekoj ranoj mladosti opredjelio sam se za školu i fudbal. Završio sam potom u Bijeljini, odnosno Radniku, i tada počinje ozbiljnija moja seniorska karijera”, rekao je Žižović.

Punu afirmaciju je stekao u Rudaru iz Ugljevika. Kasnije je došao i do reprezentacije.

“U Rudaru iz Ugljevika sam stekao punu afirmaciju, tada je počela zajednička liga da se igra, tu sam bio i kapiten. Onda sam došao u Zrinjski u kojem sam kao igrač ostavio i najdublji trag. Bio sam tu šest godina, bilo je to uspješno vrijeme, a na kraju sam došao i do reprezentacije. Možda sam mogao i više napraviti u karijeri, ali nemam razloga da se žalim jer sam ispunjen čovjek. Drago mi je da sam ponovo u Zrinjskom, sada u drugačijoj ulozi.”

Dotakao se i trenerske karijere.

“Pred sami kraj karijere na poziv Mladena Krstajića sam se vratio u Radnik. Uporedo, počeo sam da se školujem za trenera. Imao sam sreću da naučenu teoriju prenesem direktno na praksu jer sam bio asistent Slavki Petroviću i jedno vrijeme Nebojši Miloševiću. Poslije toga sam postao i prvi trener. Bilo je to ogromno iskustvo za mene.”

Za kraj prokomentarisao je utakmicu sa Olimpijom.

“Po prirodi sam optimističan. Vjerujem da ćemo pozitivnu energiju prenijeti na igrače i da ćemo uspjeti proći Olimpiju, bez obzira što se utakmica igra u Olimpiji. Bio bi to poklon za ljude koji žive u ovoj zemlji”, istakao je Žižović.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE!

PODIJELI