Connect with us

Domaći fudbal

Žižović otkrio ciljeve Slobode, pa poručio: “Nastaviti u ovom ritmu”

Objavljeno prije

,

Trener Slobode Mladen Žižović u razgovoru za “FENA” novinsku agenciju govorio je o uvodnom dijelu sezone u Premijer ligi, te ambicijama u nastavku.

Sloboda je sjajno otvorila sezonu u Premijer ligi i nakon sedam odigranih utakmica zauzima drugu poziciju sa 14 osvojenih bodova.

“Ove sezone smo uspjeli od samog početka dobro da se organizujemo, da u konačnici dobro igramo i skupljamo rezultate. Treba nastaviti u tom ritmu” – rekao je Mladen Žižović.

Dobri rezultati crveno-crnih dobro su propraćeni i od strane tuzlanske publike, koja je “Tušanj” popunjavala u maksimalnom broju koliko je bilo dozvoljeno zbog mjera suzbijanja virusa korona.

“Cilj ove sezone je da stabilizujemo klub u svakom segmentu, od omladinske škole do prvog tima i da ako se ukaže prilika napravimo jedan iskorak kada je riječ o rezultatima, bez ikakvog imperativa da budemo bolji nego prošle godine i da afirmišemo jednog eventualno dva igrača kroz dobre rezultate Slobode“ – istakao je Žižović.

Ove sezone Premijer liga je uvela novo pravilo, po kojem svaku utakmicu moraju početi dva igrača mlađa od 21 godine. To je na površinu izbacilo veliki broj talentovanih omladinaca, međutim U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine juče je poražena od Irske rezultatom 2:0.

“Imamo dosta mladih, talentovanih igrača. Očekujem neke iskorake i od omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, kako juniorske, tako i U21, s obzirom da ni tu nemamo nekih dobrih rezultata, osim kada je naš trener Sakib Malkočević napravio iskorak s reprezentacijom U17” – zaključio je trener Slobode.

Sloboda će u narednom kolu Premijer lige nakon reprezentativne pauze dočekati Borac.

FENA

NAJČITANIJE