PODIJELI

Hoće li Zlatko Dalić ostati na mjestu selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske? Ovo je pitanje koje su u hrvatskim medijima provlači od trenutka kada su se svjetski viceprvaci vratili kući.

Sada svi slave, euforija se ne stišava, no vrlo brzo će se trebati otrijezniti i krenuti dalje s radom.

– Jasno je to svima, pa tako i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru. Neće biti nikakve koristi od spavanja na lovorikama, treba raditi, a prvi posao koji očekuje Šukera je to da po svaku cijenu zadrži Zlatka Dalića – pišu hrvatski mediji.

Dalić s HNS-om ima ugovor do 2020. godine prema kojemu zarađuje 550.000 eura na godinu i po tome je jedan od najslabije plaćenih selektora. Tako, naprimjer, francuski selektor Didi Deschamps ima 3,5 miliona eura na godinu, dok engleski selektor Gareth Southgate ima dva miliona eura svake godine.

Neke informacije govore da Zlatko Dalić na stolu ima ponudu Kineza po kojoj bi za trogodišnji ugovor zaradio nevjerovatnih 15 miliona dolara, piše tportal.hr. Svrstalo bi ga to među najplaćenije svjetske trenere, no Dalić ustvari može birati između nekoliko sličnih ponuda jer uz kineske klubove interes pokazuju i iz Južne Koreje, a iznosi su podjednako milionski.

– Vidjet ćemo – kratko je odgovorio Zlatko Dalić nakon što su ga upitali ostaje li hrvatski selektor, dodavši:

– Mogu voditi Barcelonu, mogu biti selektor Brazila, ali ovo će mi uvijek biti najdraži posao. Treba mi odmor, ne želim donositi nikakve odluke na ho-ruk. Dva mjeseca je bilo lijepo i moram reći da sam ponosan na momke. Odmorit ću se, uzeti timeout pa ću donijeti odluku.

PODIJELI