PODIJELI
Foto: N/FSBiH

Anela Ahmedhodžića već danas očekuju novi izazovi.

Nakon što je ovog mjeseca upisao prve minute za fudbalsku A reprezentaciju BiH, Ahmedhodžić se vratio u Švedsku i svoje misli fokusirao na Malmo s kojim večeras od 19:00 sati igra protiv Djurgardena.

Uoči ove utakmice Ahmedhodžić je dao intervju za expressen.se u kojem je pričao o svojim danima u dresu Zmajeva te o crvenom kartonu koji je napravio u utakmici protiv Poljske nakon tek 15 minuta igre.

“Lewandowski je najbolji napadač na svijetu i vrlo je pametan. Primio me za ruku i povukao prema sebi, ispalo je kao da sam ga gurnuo i pao je. Sudac je donio pogrešnu odluku. Ali, dobio sam podršku svih saigrača, trenera i brojne poruke od navijača koji su smatrali isto što i ja. Osjećao sam se tad bolje.”

Dotakao se i baraža.

“Budući da je to bio moj debi, sudržao sam se od izvođenja penala. Pitali su me, ali rekao sam da ako bude potrebno šesti put da se puca, mogu… Nije lako kada izgubite od Sjeverne Irske jer smo kvalitetniji.”

Najviše se družio sa Dennisom Hadžikadunićem.

“Dijelili smo sobu. Bilo je to novo iskustvo za obojicu, pa nam je lakše bilo što imamo jedan drugog. Da se lakše prilagodimo mnogo nam je pomogao Edin Džeko. Sjajna je osoba” istakao je Ahmedhodžić koji je, podsjetimo, prethodno prošao sve omladinske selekcije Švedske.

PODIJELI