PODIJELI

Naime, Zmajevi su trenutno na posljednjem mjestu grupe A sa dva osvojena boda, tri manje od Holandije koja je treća, odnosno četiri manje od Italije koja je na drugom mjestu.

Iako se na početku nije moglo naslutiti nešto takvo, a posebno nakon poraza u prvom kolu od Holandije sa 1:0, Poljska je trenutno lider naše grupe i oni nakon četiri utakmice imaju sedam osvojenih bodova uz gol-razliku 5:2.

Naša reprezentacija se tako uoči posljednje dvije utakmice, a koje igramo protiv Holandije u gostima i Italije na domaćem terenu, nalazi na pragu ispadanja iz Lige A, a našem timu treba pravo čudo i najbolji rezultati u 2020. godini da bi izbjegli ispadanje u Ligu B.

Naši igrači će prvo u novembru odigrati meč protiv Holandije i ukoliko pred posljednje kolo želimo zadržati šanse za ostanak u društvu najboljih, onda će naš tim na ovom teškom gostovanju protiv evropskog velikana morati upisati pobjedu i osvojiti tri boda, nakon čega bi se otvorile neke nove mogućnosti, ali uglavnom bi, i nakon eventualne pobjede protiv Holandije, morali osvojiti bodove i protiv Italije.

Jasno, naš tim s minimalnim, gotovo nemogućim šansama dočekuje novembarske utakmice, a one će, još jednom podsjećamo, biti i posljednje za selektora Dušana Bajevića koji je najavio odlazak s klupe Zmajeva nakon okončanja Lige nacija.

Također, tokom novembarske pauze planirano je da se odigra i još jedna prijateljska utakmica, što je u izjavi nakon utakmice protiv Poljske potvrdio i član stručnog štaba Rusmir Cviko.

PODIJELI