PODIJELI
Foto: NSBiH

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra čeka nova utakmica.

Nakon remija sa Crnom Gorom, Zmajevi predvođeni selektorom Ivaylom Petevom sutra će na Brondby stadionu odmjeriti snage sa reprezentacijom Danske. Bit će to šesti međusobni susret ovih selekcija.

Sa sarajevskog aerodroma naši igrači su već otputovali, a u avionu, u odnosu na posljednji meč, nije se našao Rade Krunić kojeg je selektor pustio zbog neodloživih privatnih obaveza.

„Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjećemo koliko će biti spreman za Dansku”, rekao je Petev uoči utakmice nadajući se boljem izdanju.

„Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90 minute. Već smo 7-8 dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledaocima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati“.

Utakmica protiv Danske se, podsjetimo, igra sutra s početkom u 18:00 sati.

PODIJELI