PODIJELI

Za manje od pedeset dana fudbalska reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.godine.


Na kontu “Zmajeva” samo je jedan bod osvojen u Finskoj. Naredne dvije septembarske utakmice su ključne. Najprije, 1.septembra gostujemo u Francuskoj, potom sedam dana kasnije dočekujemo Kazahstan. Protiv “trikolora” smo autsajderi, kao što je Kazahstan kontra BiH. Ipak, ne mora biti tako. Iznenađenja su moguća.

Zanimljivo da će se “Zmajevi” okupiti u Parizu, a nakon utakmice dolaze u BiH. Između Francuske i Kazahstana NSBiH želi prijateljsku utakmicu. Savez finišira detalje dolaska reprezentacije Kuvajta. Kako je utakmica s Kazahstanom u Zenici, s Kuvajtom bi se, vjerovatno igralo na Grbavici.

Upitnio je zašto utakmica s Kuvajtom, treća u sedam dana? Kada je igračima potreban odmor. Odgovor znaju u NSBiH i Ivaylo Petev.

Saznajemo kako bh.selektor priprema najveći spisak do sada. Na kojem će, navodno biti tridesetak igrača. Utakmice, kao ova s Kuvajtom, u narodu se nazivaju “menadžerske”. Kada se pozivaji debitanti ili oni koji se trebaji prodati. Tako je bilo, manje više kod svih dodadašnjih selektora. Zašto bi kod Peteva bilo drugačije.

A možda selektor priprema tim za neke naredne kvalifikacije.

E. R.

PODIJELI