PODIJELI

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će okončati nastup na Evropskom prvenstvu koje se igra u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

Zmajevi će od 18.15 sati u Trondheimu igrati protiv Francuske, koja također nema nikakvih šansi da se plasira u narednu rundu takmičenja. Večerašnji rivali doživjeli su poraze od Portugala, koji će od 20.30 sati protiv Norveške igrati za prvo mjesto u grupi.

– Mi i Francuzi idemo kući, a ako ih večeras iznenadimo, to je kao da smo osvojili Evropsko prvenstvo. Kod njih je kriza jer su ispali sa prvenstva, a ako budemo njima parirali ja ću biti zadovoljan – kazao je Senjamin Burić, pivot Zmajeva.

No, bez obzira na činjenicu što nemamo šansi za prolaz dalje, za izabranik selektora Bilala Šumana meč protiv Tricolora je ostvarenje snova.

– Želja i cilj svakog igrača je da igra protiv reprezentacije Francuske i da pokuša ostvariti pobjedu protiv jedne takve selekcije. Za njih je ovo najveća katastrofa ikada tako da mislim da su oni u većem psihičkom šoku. Mi smo prvi put ovdje i nama je svaka utakmica velika stvar tako da ja mislim da smo u boljem i pozitivnijem stavu i mislim da ćemo se bolje pokazati. Dat ćemo sve od sebe, ali mislim da imamo svoje šanse, borit ćemo se – kazao je Dejan Malinović.

Večerašnji rival Zmajeva jedna je od najtrofejnijih rukometnih nacija u historiji ovog sporta. Trostruki su evropski prvaci, imaju šest titula svjetskih prvaka, a dva puta su bili olimpijski pobjednici.

PODIJELI