PODIJELI

Na sastav Bosne i Hercegovine na večerašnjem susretu sa Grcima uticale su i povrede i pehovi koji su zadesili naše igrače. Tako večeras u timu neće biti našeg najboljeg igrača i kapitena Edina Džeke, a zbog povrede je otpao i Toni Šunjić. Također, upitni su i nastupi Edina Višće i Zorana Kvržića.

Prvi susret u ovim kvalifikacijama sa Grcima igrali smo u martu ove godine i remizirali u Zenici. Bilo je 2:2. Vodili smo golovima Višće i Pjanića, da bi Grci kasnije izjednačili preko Fortounisa i Kolovosa koji nam je pet minuta pred kraj pokvario slavlje.

U reprezentaciji Bosne i Hercegovine u odnosu na to vrijeme nedostaje nekoliko fudbalera. Osim Džeke i Šunjića koji su povrijeđeni, Prosinečki ovog puta ne račina na Gorana Zakarića, Darka Todorovića, Denija Miloševića, Samira Memiševića, Kenana Kodru i Vedrana Kjosevskog.

Svi oni s izuzetkom Miloševića u posljednje vrijeme u svom klubu igraju jako malo ili nimalo. Istina, Memišević je trenutno u drugom planu jer je muku mučio sa neugodnom povredom. Novajlije su u odnosu na taj meč Jasmin Burić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić, Stjepan Lončar, Mato Jajalo, Armin Hodžić i Izet Hajrović.

PODIJELI